karácsonyi ajándék

2019.01.06. 07:00

Holland bútorokkal gazdagodott a zirci iskola

Egy kamionnyi iskolabútor szállítmány érkezett Hollandiából karácsony napján a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába, tájékoztatta lapunkat Burján István igazgató.

Müller Anikó Hanga

A holland adománynak köszönhetően lecserélhetik az iskolabútorokat

Fotó: Müller Anikó Hanga

– A karitatív akció kezdeményezője Hajós Ákos pénzesgyőri polgármester volt, az ő hollandiai kapcsolatai révén jutottunk az adományhoz, mindvégig ő koordinálta a folyamatot, a felajánlástól kezdve a szállításig. Nagyon örültünk a bútoroknak, mert a mieink régiek, elhasználódtak, megérettek a cserére. Iskolai és óvodai székeket, asztalokat kaptunk, összesen 270 szettet, ezen kívül tanári székeket. Jótékonysági felajánlás volt – Hollandiában három-négyévente lecserélik az iskolai berendezéseket – csupán a fuvardíját kellett fizetnünk, mondta Burján István.

A holland adománynak köszönhetően lecserélhetik az iskolabútorokat
Fotó: Müller Anikó Hanga

A területileg illetékes önkormányzatok összefogtak és első szóra anyagi támogatást nyújtottak, így Bakonybél, Pénzesgyőr, Zirc önkormányzata, a Bakonybél Általános Iskolájáért Alapítvány, a pénzesgyőri német nemzetiségi önkormányzat és részt vállalt a költségekből a Veszprémi Tankerületi Központ is.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A bútorokból a zirci iskolán kívül részesül a bakonybéli tagintézmény, ahova pénzesgyőri diákok is járnak, valamint a bakonybéli óvoda. A szállítmány lerakásánál, az iskolába való behordásban részt vettek a zirci nyolcadikos tanulók, szülők, az iskola igazgatója, dolgozói és Hajós Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában