Nem elég csak a vár

2019.01.30. 17:30

Komoly kihívás Veszprém turisztikai vonzerejének növelése

Mi a veszprémi élmény? A közlekedésen, a szálláson át, a programokon keresztül az emberi interakciókig minden, hangsúlyozta El nem mesélt történetek, avagy Veszprém másképp címmel tartott előadásán Raffai Csilla.

Leitner Vera

Veszprémi utcaünnep az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése után Fotó: Pesthy Márton

A Pannon Egyetem turizmus intézeti tanszékének munkatársa, a Túrajó tematikus séták szervezője, Raffai Csilla tartott előadást múlt héten az Agóra Veszprém Kulturális Központban. A szakember Veszprém értékeiről, turisztikai vonzerejéről beszélt, miközben a megyeszékhely ismert épületeiről, városrészeiről kevésbé ismert történeteket is megosztott.

Nem biztos, hogy a vár önmagában elegendő a turistának, a visszatérő vendégnek pedig biztos, hogy további érdekességekre lesz szüksége, mondta el Raffai Csilla, aki hozzátette, egy turistacsoport közel két órát tölt Veszprémben, ami a turisztikai szakembereket komoly kihívás elé állítja. Rámutatott, a turisztikai célpontok kapcsán élmények láncolatáról kell beszélnünk. Az online információk már jelentősen befolyásolják az adott városról kialakuló élményt, akárcsak az, hogy ki milyen módon közelíti meg a várost, hangsúlyozta az előadó, aki példaként a veszprémi vas­útállomást emelte ki. Veszprémben viszonylag kevés, hasonló kategóriájú szálláshely található, ám nincs például ifjúsági vagy nagyobb csoportok befogadására alkalmas szálló.

Veszprémi utcaünnep az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése után Fotó: Pesthy Márton

– Ez egyáltalán nem mai kérdés, ezt a városi tanács már 1962-ben leírta – tette hozzá az előadó, aki arról is beszélt, számíthatunk rá, hogy bárki érkezhet már Veszprémbe olyan szándékkal, hogy megtekinti Európa leendő kulturális fővárosát a mai állapotában, még 2023 előtt.

Raffai Csilla előadása részeként említette meg azokat a túrákat, melyek Veszprém érdekes, a helyiek előtt is ismeretlen arcát fedik fel. Kiemelte, hatalmas ereje van a helyi értékek bemutatásának és megfelelő kommunikálásának, hiszen ezek képesek valóban egyedivé varázsolni egy úti célt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában