szeret az emberek között lenni

2019.01.19. 13:10

Korábbi tapasztalatait, kapcsolatait hasznosíthatja Nóráp új vezetője

A független Antalné Ihász Mária lett a mintegy 220 főt számláló település új polgármestere az ország idei első időközi választásán.

Laskovics Márió

Antalné Ihász Mária, Nóráp újonnan megválasztott polgármestere

Fotó: Merész Andrea

Három független jelölt közül Antalné Ihász Máriát választották Nóráp polgármesterévé a január 6-án, vasárnap tartott időközi választáson. A mintegy 220 fős településen azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi polgármester, Stankovics Ferenc – aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget – szeptember 18-án elhunyt. A 185 választásra jogosult polgár közül 124-en járultak a szavazóurnához. Antalné Ihász Mária 69, Pintér Sándorné 32, Fekete László 22 voksot kapott. Egy szavazat érvénytelen volt – tájékoztatta Kissné Szántó Mária jegyző az MTI-t.

Antalné Ihász Mária, Nóráp újonnan megválasztott polgármestere
Fotó: Merész Andrea

2018 utolsó hónapjaiban az alpolgármester, Pintér Sándorné vitte tovább az ügyeket, mondta el Antalné Ihász Mária. Az újonnan megválasztott faluvezetőt arra kértük, mutatkozzon be és irányozza elő terveit.

– Gyerekkoromtól Nórápon nevelkedtem, állandó lakosa vagyok a falunak. 1978-tól negyven éven át voltam a pápai Tókerti Óvoda vezetője, könyvben megírtam az óvoda történetét, 2017-es nyugdíjba vonulásomkor Pro Publico-kitüntetésben részesített a város. Tizennégy éve presbiterként szolgálok a Pápai Evangélikus Egyházközségben. Az önkormányzati rendszer fennállása óta folyamatosan képviselő, valamint művelődésszervező voltam Nórápon, függetlenként – mondta el a mindig aktív életet élő Antalné Ihász Mária, aki felkérésre indult el a polgármesteri címért.

– Napi, közvetlen kapcsolatban állok a lakosokkal, szeretek az emberek között lenni, szívesen meghallgatom a véleményeiket. Nagy igény mutatkozott részükről az eddigi vezetői tapasztalataim kamatoztatására, s ezáltal a falu közösségmegtartó erejének erősítésére több közösségi program megszervezésével, a pályázatokban rejlő falufejlesztési lehetőségek megragadására, illetve a fiatalabb korosztály szabadtéri sportolási lehetőségének biztosítására egy kondipark kialakításával. Ezenkívül felújítanánk a katolikus templom tetőszerkezetét, a Kossuth utca felemás járdaképét egységes térkövezéssel tennénk rendbe, rekonstrukciókra lenne szükség a Petőfi utcában, és a temetőben feltétlenül szükséges az 1919-ben a világháborús hősök emlékére ültetett, mára veszélyessé vált fák eltávolítása, illetve egy térkövezett út a ravatalozóhoz – sorolta fel a főbb feladatokat, melyek megvalósításában jelentős mértékben számítanak a megjelenő pályázatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában