nemesvámos

2019.01.12. 15:19

Megható megemlékezések az emléktúrán

A Magyar Tartalékosok Szövetsége országosan, különböző helyszínekről indított menettel tiszteleg a doni hősök emléke előtt.

Molnár Sándor

A MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete a Bakony Nemzetközi Menetszázaddal is részt vesz a XIX. Doni Hősök Emléktúrán, amely megyénkben pénteken indult Szigligetről. A menet 25 kilométert megtéve még aznap délután érkezett Nagyvázsonyba, ahonnan szombaton reggel vonultak tovább Veszprém irányába. Az 52 fős csapat 13 órakor érkezett Nemesvámosra, ahol koszorút és mécseseket helyeztek el a II. Világháborús emlékműnél.

A menetben bajor és szász tartományból érkezett német, valamint cseh, szlovén és litván katonák is vonulnak. Magyarországról Fejér és Veszprém megyei tartalékosok, Balatonfűzfőről kadét jelöltek és székesfehérvári diákok, valamint civilek is teljesítették az újabb 25 kilométeres túrát, amelynek során Veszprémben a Vámosi úti temető katonai parcellájánál, illetve 16 órakor a Komakút téren található II. világháborús emlékműnél koszorúznak legközelebb . Az emléktúra vasárnap Balatonfűzfőn szentmisével és ünnepi megemlékezéssel zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában