javítóintézetbe küldte a bíróság

2019.02.23. 07:00

Idős nő táskáját rabolta el egy kamasz fiú Tapolcán

Fényes nappal támadt egy idős nőre Tapolcán, az utcán egy kamasz fiú, és erőszakkal elvette a táskáját, amelyben 70 ezer forint is volt. A fiatalt három évre javítóintézetbe küldte a bíróság.

Mátételki András

A fiatalkorú K. P. K. tavaly március 21-én délelőtt az egyik tapolcai áruház környékén sétálgatott, miközben figyelte a vásárlókat. Ekkor vette észre azt a 87 éves asszonyt, akinek tele volt a táskája. A Bányász utcáig követte, ahol nagy erővel meglökte. A hölgy hasra vágódott, orrát a betonjárdába verte. A rabló ekkor kitépte a kezéből a táskát, amelyben volt egy olcsó mobiltelefon, édességek, arcszesz és egy pénztárca 70 ezer forinttal. A 17 éves vádlottnak csak erre volt szüksége, a táskát az út szélére hajította. A fiatal a pénzből 65 ezer forintért vett egy mobiltelefont, amelynek nem sokáig örülhetett, mert még aznap elfogták a rendőrök. Az idős sértett zúzódásokat, horzsolásokat szenvedett a támadás során.

A Tapolcai Járásbíróság rablás bűntette miatt három év javítóintézeti nevelést rendelt el. A bíróság az ítéletbe beszámítja a pápai bíróság korábban kiszabott próbára bocsátását. A fiatal a javítóintézeti nevelés felének letöltése után ideiglenesen elbocsátható. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában