elkezdődtek a munkálatok

2019.02.19. 17:30

Kilenc hidat újítanak fel a balatoni bringakörút Veszprém megyei szakaszán

Két szakaszon is megújulnak a balatoni bringakör hídjai Veszprém megyében – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től.

veol.hu

A Szigligeti-Balatonedericsi szakaszon összesen hat hidat, míg Paloznaknál három hidat és egy átereszt építenek át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából – olvasható a társaság honlapján.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018 tavaszától kezdődően mintegy 1000 kilométernyi külterületi, főúttal párhuzamos, az országos kerékpáros úthálózatba tartozó szakasz kezelését vette át az önkormányzatoktól. Ennek a hálózatnak egy része a balatoni bringakör is, melyen a tavalyi átvételt követő átfogó vizsgálat után döntöttek összesen kilenc híd és áteresz átépítéséről.

A társaság Paloznak és Tihany, illetve Szigliget és Balatonederics között végezteti el a fából készült szerkezeti elemek, kereszttartók, járófelületetek, korlátok cseréjét. A munkálatok 2019. február 19-én, kedden kezdődnek Szigliget és Balatonederics között két hídon. Mivel az átépítés kizárólag a hidak lezárása mellett végezhető, ezért a kerékpárral közlekedőket a 71-es főútra terelik az egyes hidak előtt, a hidak után pedig vissza tudnak térni a kerékpárútra.

Ezek is érdekelhetik