előre nem látható akadályok jelentkeztek

2019.03.05. 07:00

Bicikliút az állomásig: újrakezdték a munkát Veszprémben

Nyár elejére készülhet el a belvárost a vasútállomással összekötő kerékpárút.

Marton Attila

A Jutasi út nyugati oldalán épül ki új bicikliút 2,8 kilométer hosszú szakaszon, egészen a vasútállomásig

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ahogyan arról tavaly beszámoltunk, a Bagolyvár utcától a vasútállomásig, a Jutasi út nyugati oldalán épül ki új bicikliút 2,8 kilométer hosszú szakaszon. A beruházás tavaly augusztusban indult, és néhány hetes szünet után a napokban kezdődtek meg újra a munkálatok.

A Jutasi út nyugati oldalán épül ki új bicikliút 2,8 kilométer hosszú szakaszon, egészen a vasútállomásig Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A kivitelezés során a közművek kiváltásakor előre nem látható akadályok jelentkeztek, ezért a munkavégzést szüneteltetni kellett, a kivitelezés időtartamát 80 nappal meg kellett hosszabbítani, így új ütemezés készült – közölte érdeklődésünkre Józan György, a városfejlesztési iroda csoportvezetője. Hozzátette, február végére csaknem befejeződött a megelőző villamos és távközlési vezetékek kiváltása, és harminc százalékban elkészült a járda és kerékpárút a Bagolyvári út és Kopácsi utca közötti szakaszon. A kerékpár­út műszaki átadása a tervek szerint májusban kezdődik meg, a szakasz forgalomba helyezése várhatóan júniusban lesz – jegyezte meg a csoportvezető.

A 270 millió forintos beruházásra az európai uniós TOP programban nyert forrást az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában