Veszprém

2019.03.15. 07:00

Hétvégén indul a szlalombajnokság

Március 17-én, vasárnap a megyeszékhelyen kezdődik a szlalomszezon, a futam a Dunántúli Szlalomkupa első helyszínéül is szolgál.

Versenyben a nyugati és a keleti autógyártás remekművei. Idén is izgalmas futamokra van kilátás Fotó: archív

A rendező Temesvári és Temesvári Szlalom Sport Egyesület és a Dunántúli Szlalomkupa- (DSZK-) sorozatért felelős SR Sport Egyesület nagy durranásra készül, hiszen a Veszprém Aréna parkolójában két szlalompályát is kialakítanak, így a versenyzők két különböző nyomvonalú pályán mérhetik össze tudásukat, amelyeken három-három teljesített versenykörből az egy-egy legjobb összege adja majd a végeredményt.

A tavaly nagy sikerrel bevezetett online eredménylistából akár telefonon követhetik majd a versenyzők a pillanatnyi időeredményeiket, így a pálya teljesítése után szinte azonnal láthatják saját és versenytársaik kategória- és abszolút eredményeit.

Az előző évekhez képest a kategóriákban is változás történt, hiszen az egyik legnépesebb kategóriát megosztották a rendezők, így a hátsókerék-hajtású kategóriákban versenyző pilóták 0–1600, 1601–2500 és 2051 köbcentiméter feletti kategóriákban versenyezhetnek. Veszprémben lesz gokartkategória is, és mivel az aréna parkolója jó minőségű, így az alacsony gokartokkal induló pilóták is rajthoz állhatnak. Így tizenhárom kategóriában és az abszolútban osztanak majd serleget a nap végén.

Versenyben a nyugati és a keleti autógyártás remekművei. Idén is izgalmas futamokra van kilátás Fotó: archív

A rendezők felhívják az aréna szomszédságában lévő üzletek, illetve a jégpályára kilátogatók figyelmét, hogy a Tesco mögötti utak le lesznek zárva, így az áruházakat megkerülve lehet majd azokat megközelíteni, illetve az áruházak parkolóját használhatják majd parkolásra a kilátogató vendégek is. A rendezvényről az infók, a pályarajz, az esemény időterve és a DSZK- bajnokságról az információk megtalálhatók a www.szlalomracing.atw.hu weboldalon, illetve a Facebookon.

A Dunántúli Szlalomkupa idei tíz versenyét nyolc helyszínen rendezik meg, Veszprém mellett Komló, Bakonyszentlászló, Ács, Devecser, Zalalövő, Pécs és Győr ad otthont a futamoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában