jó hangulatú napot töltöttek együtt

2019.03.05. 16:00

Ismereteket szereztek és meg is tapasztalhatták őket a pápai egészségnap résztvevői

Napjainkban egyetértés van abban, hogy az egészség nem pusztán a betegség hiánya, hanem a testi, lelki és a szociális jól­lét állapota – hangsúlyozta Lautner Judit, a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda vezetője a Jókai Mór Művelődési és Szabad­időközpont (JMSZK) színházépületében szervezett egészségnapon.

Polgár Bettina

Az eseményre a helyi érdeklődők mellett a Megújulás Klub társklubjai is ellátogattak

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Fő az egészség! című rendezvény a Rákbetegek Országos Szervezetének Pápai Megújulás Klubja, a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda, valamint a JMSZK közös szervezésében valósult meg. Lautner Judit kiemelte, az egészség hosszú távú megőrzéséhez egészségtudatos magatartásra van szükség. Egészségtudatosságon pedig azt értjük, amikor az egészségünket hosszú távon befolyásoló döntéseket hozunk.

Lautner Judit, az egészségfejlesztési iroda vezetője Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Az egészséges életmódra nevelés sokrétű szemléletformáló programok kialakításával és megvalósításával működhet a leghatékonyabban – fogalmazott. Hozzáfűzte, egy egészségnap akkor igazán eredményes, ha ösztönözni tudja a résztvevőket a helyes táplálkozásra, a mozgásra, és felhívja a figyelmet a lelki egészségvédelem fontosságára. Megjegyezte, ennek tükrében az egészségnapra olyan programelemeket igyekeztek összeválogatni, amelyek az új ismeretek megszerzése mellett a megtapasztalást is lehetővé teszik.

Hörömpöly Imréné, a Rákbetegek Országos Szervezete Pápai Megújulás Klubjának vezetője elmondta, a tematikát tekintve kétévente váltakozik a program: míg az egyik évben a szűrővizsgálatok, a másikban a kötetlenebb programok kapják a főszerepet. Az utóbbi valósult meg idén, így a résztvevők elsajátíthatták az elsősegélynyújtás technikáját, dietetikus segítségével egészséges ételeket készíthettek, valamint zenés-táncos és vízi torna is gazdagította a napot.

Az eseményre a helyi érdeklődők mellett a Megújulás Klub társklubjai is ellátogattak Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk, az eseményre a helyi érdeklődők mellett a Megújulás Klub társklubjai is ellátogattak, így Zamárdiból, Veszprémből, Balatonfüredről, Tihanyból és Sopronból egy­aránt érkeztek vendégek, hogy egy jó hangulatú napot töltsenek együtt az egészségvédelem és -megőrzés jegyében. Hörömpöly Imréné kiemelte, a program mindig pozitív visszajelzéseket kap, a nagy érdeklődés pedig igazolja, hogy sokan hasznosnak tartják az egészségvédő napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában