Ünnep állománygyűlés elismerésekkel

2019.03.15. 18:45

Ma is ugyanazokra az értékekre, vezérelvekre van szükségünk

– A modern Magyarország alapjait 1848 március 15-én kitörölhetetlenül lerakták forradalmár elődeink. Kis hazánk bebizonyította a világnak, hogy képes az összefogásra, képes arra, hogy nagyhatalmakkal harcolva is megalkossa önállóságának alapjait – fogalmazott Németh Szilvia az Agórában.

Molnár Sándor

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (LVIK) és az MH. 54. Veszprém Radarezred közösen tartotta ünnepi állománygyűlését Március 15.-e alkalmából. Az ünnepség szónoka Németh Szilvia százados volt, aki kiemelte: A világ megismerte népünk küzdeni akarását, mert olyan önzetlen emberek vezettek bennünket, mint gróf Széchenyi István, aki egy teljes évnyi jövedelmét ajánlotta fel Magyarországért.

Olyan vezetők mutattak példát, mint Kossuth Lajos, aki alkut nem ismerve tartotta össze és lelkesítette magyarok millióit. 1948 március 15-én a magyar nép az összefogásról, a küzdeni akarásról, az önzetlenségről és az önfeláldozásról tett tanúbizonyságot. Ma, változó és felgyorsult világunkban, ebből a napból erőt tudunk meríteni magunknak, hisz ugyanazon értékekre és vezérelvekre van ma is szükségünk, mint amelyek az egész világ előtt naggyá tették Március 15.-ét – mondta el köszöntőjében a százados.

Az állománygyűlésen elhangzott, hogy a Honvédelmi Mininszter a Szolgálati Érdemjel Arany fokozatát adományozta Barta Sándor ezredesnek, az LVIK törzsfőnökének. Varga György Géza zászlós pedig a Szolgálati Érdemjel Bronz fokozata elismerésben részesült. Mindketten, a budapesti központi ünnepségen vehetik át a kitüntetést. Az Agórában, többen kaptak miniszteri elismerést, amelyeket Sáfár Albert dandártábornok adott át.

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Berec Zoltán ezredes, az LVIK parancsnoka és Zentai László ezredes, a Radarezred parancsnoka is jutalmazta az alakulatok kiemelkedő munkát végző tagjait. Csapatérmet vehetett át kimagasló helytállásáért Fésüs István zászlós, aki Ohio-ban, az USA nemzeti gárdáinak „Best Warrior” versenyén első helyezést ért el. Megemlékeztek „A magyar zászló és címer napjáról” is, amelyet 2015 óta, március 16-án ünneplünk hazánkban. A rendezvény végén a Tapolcai Musical Színpad adott műsort, amelyben az együttes szólistái: Bali Mónika, Báder Zoltán és Torma Tamás léptek színpadra a „Zúgjatok harangok” című ünnepi összeállítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában