Almakompótot is kaptak

2019.03.22. 17:00

Tócsipartit szerveztek a zirci idősek otthonában

A Szent Bernát Idősek Otthonában, a ciszterci apátságban minden hónapban megünneplik a születés- és névnapos lakókat.

Müller Anikó Hanga

Almási Zsuzsa önkéntes is segített a sütésben, mellette Pék László Fotó: Müller Anikó Hanga

Mivel az elmúlt hónapban az influenzajárvány miatt több hétig nem hagyhatták el szobáikat a gondozottak, a februári és márciusi ünnepelteket összevonva köszöntötték. Papp Irén mentálhigiénés munkatárs a böjtelő és a böjtmás haváról beszélt, megemlítette az érintett keresztnevek eredetét, jelentését, az azokhoz kapcsolódó néphitet. Tavaszidéző verset mondott és az alkalomhoz illő zenéket játszott le.

Almási Zsuzsa önkéntes is segített a sütésben, mellette Pék László Fotó: Müller Anikó Hanga

A délután hangulatát fokozta a városi nyugdíjas klub meglepetése, almakompóttal és tócsival kedveskedtek az idős embereknek, elkészítéséhez ötven kiló krumplit használtak fel, mely Hoffer Ervin helyi gazda felajánlása volt. – Kapcsolatunk az idősek otthonával régóta tart, legutóbb palacsinta-partit szerveztünk, de rendeztünk már kiállítást és többször kedveskedtünk kis műsor összeállítással is. Most két klubtagunk, Horváth Lajosné és Wind Róbertné mondott verset, sorolta Pék László klubvezető.

Az alapító Lékai-Hochenburger Péter Jusztin atya emléktáblájánál Pék László, Schall Károlyné – középen – és Papp Irén koszorúzott Fotó: Müller Anikó Hanga

Vollen Istvánné otthonlakó énekelt a vendégeknek és társainak. A tócsisütésben Almási Zsuzsa segített, aki az intézményben önkéntes munkát végez. A jó hangulatú délután zárásaként koszorút helyeztek el Lékai-Hochenburger Péter Jusztin atya – az otthon megálmodója, megalapítója és haláláig első igazgatója – emléktáblájánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában