Helyi borászok mérettettek meg

2019.03.27. 07:00

Városi borversenyt tartottak Pápán

Hosszú éves múltra tekint vissza Pápán a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) Kertbarát Népfőiskolájának városi borversenye. Idén a Huszár Közösségi Házba várták a résztvevőket.

Polgár Bettina

A bírálók a fehér borokkal kezdték a mustrát

Fotó: Polgár Bettina / Napló

László Tibor, a kertbarátok vezetője elmondta, ebben az évben is a várt mennyiségű, harminc borminta érkezett be a versenyre. Helyiek és környékbeliek egyaránt jelezték a részvételi szándékukat, de Veszprémvarsányból is érkezett versenyző – emelte ki a JMSZK Kertbarát Népfőiskolájának vezetője.

Megtudtuk tőle, a borversenyre nemcsak a tagság kapott meghívást, hanem minden vállalkozó kedvű versenyzőt vártak. A harminc mintát a verseny rutinos borbírálói vizsgálták meg: Matting Norbert, Szabadi János és Vörös Imre. A bírálók a fehér borokkal kezdték a mustrát, majd savtartalom és édességi fok szerint haladtak a testesebb vörösborokig.

A bírálók a fehér borokkal kezdték a mustrát
Fotó: Polgár Bettina / Napló

László Tibor kiemelte, a bírálók minden mintát elemeztek, és megosztották a versenyzőkkel a tapasztalt pozitívumokat, illetve azt, hogy esetenként miben kell még fejlődni. Emellett az értékelésnek megfelelően oklevéllel, bronz-, ezüst- és aranyéremmel jutalmazták a résztvevőket.

A JMSZK Kertbarát Népfőiskolájának vezetője megjegyezte, ez alkalommal öt aranyérmet is kiosztottak, és ezek közül az egyik elismerés úgynevezett nagy arany volt, amit a legtöbb pontot elért bor kapott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában