példamutatóan végezték munkájukat

2019.04.29. 07:00

Elismeréseket adtak át Szent György napján Devecserben

Devecser önkormányzata immáron második éve, hogy a magyar rendőrség napja alkalmából ünnepi rendezvényen köszönti a rendőrség, az önkéntes tűzoltók, a polgárőrség és a mezőőrség tagjait. Az önkormányzat által kitüntetésben részesültek azon személyek, akik a tavalyi évben példamutatóan végezték munkájukat.

Borsos Renáta

A Devecser Város 2018 – Év Rendőre Díjat Gőcze Tamás rendőr főtörzsőrmester Ferenczi Gábortól vette át

A magyar rendőrség napját a kormány határozata szerint 1992-től április 24-én ünneplik. A kastélykönyvtár lovagtermében Szente-Takács Anna igazgató köszöntőjében kiemelte, hogy Szent György napján választotta a sárkányt legyőző és a hitéért kiálló, később szentté avatott György lovagot védőszentjéül a rendőrség.

A Devecser Város 2018 – Év Rendőre Díjat Gőcze Tamás rendőr főtörzsőrmester Ferenczi Gábortól vette át

Kifejtette, azok előtt fejezik ki tiszteletüket, akik segítenek, ha bajba jutunk, akik vigyáznak ránk és vagyontárgyainkra.

– Munkájuk fontosságát jelzi az a tény is, hogy az emberi szükségletek hierarchiájának számbavétele során az alapvető élettani szükségletek biztosítása után másodikként következik a biztonság iránti igény – mondta.

A városvezető Ferenczi Gábor beszédében a település jó közbiztonságát, a Devecseri Rendőrőrs hatékony, eredményes munkáját emelte ki. Elmondta, amikor szükség volt, azonnal helyreállították a rendet, mentettek életet és vagyont. A polgármester szerint a településen a Bakos András rendőr alezredes vezette rendőrőrs valamennyi tagja erejét felülmúlva teljesíti feladatát, nyugodt és biztonságos, élhető környezetet teremtve ezzel a lakosságnak.

Az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője, Szoboszlai Tibor rendőr alezredes köszönetét fejezte ki a város vezetősége felé, amiért ünnepi keretek között is elismerik a rendőrök és a társszervek munkáját. Hozzátette, minden erejükkel a még nagyobb biztonságért dolgoznak.

Az ünnepi beszédek után Ferenczi Gábor és Bognár Ferencné alpolgármester átadta az elismeréseket. A Devecser Város 2018. Év Rendőre Díjat – Bakos András rendőr alezredes javaslatára – Gőcze Tamás rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott, a Devecseri Rendőrőrs munkatársa kapta.

Devecser Város 2018. Év Önkéntes Tűzoltója Díjban ifj. Varga Tamás, míg Devecser Város 2018. Év Polgárőre Díjban ifj. Takács István részesült.

Mezőőri munkájuk elismeréseként ajándékcsomagot vehetett át Eszenyi István és Dombi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában