Hét középiskola csatlakozott

2019.04.06. 15:30

Elkezdődött a húsvéti adománygyűjtő akció Veszprémben

Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének elnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az általa vezetett egyesület elkezdte a húsvéti adománygyűjtő akciót.

Juhász-Léhi István

Molnár Roland és Gulyás Péter a sajtótájékoztatón. Ajándék a hátrányos helyzetű fiataloknak húsvétkor is

Együttműködő partnereikkel, úgymint a Kukkantó Egyesülettel, a Vitalitás Nyugdíjas Klubbal elsősorban plüssállatokat és csokoládét várnak és gyűjtenek. Gulyás Péter volt kézilabdázó tavaly decemberben állt a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete mellé, hozzátette, mindehhez a veszprémi középiskolák is csatlakoztak, így el is startolt kabalakampányuk, melynek éppen a sok nagyszerű csatát megélt veszprémi jobbszélső a fővédnöke.

Molnár Roland és Gulyás Péter a sajtótájékoztatón. Ajándék a hátrányos
helyzetű fiataloknak húsvétkor is. Fotó: Juhász-Léhi István

Molnár Roland, az egyesület elnöke ismertette, hogy mely középiskolák (Jendrassik–Venesz-iskola, Csermák Antal Zeneiskola, Ipari Szakgimnázium, Padányi Katolikus Iskola, Lovassy László Gimnázium, Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium, Táncsics Mihály Szakközépiskola), és partnereik (Skorpió Étterem, Vitalitás Nyugdíjas Klub, Március 15. úti könyvtár, Kukkantó Egyesület, iPhone Center) csatlakoztak felhívásukhoz. Kiderült az is, hogy az összegyűlt adományokat április 16-án tervezik átadni a rászorulóknak a Hriszto Botev Általános Iskolában ünnepélyes keretek között.

A társszervezők részéről Üreginé Molnár Andrea, a Kukkantó Egyesület titkára – aki az elnök, Somody Zsuzsa gondolatait osztotta meg – azt emelte ki, hogy fontosnak tartják, hogy már gyermekkorban elkezdjék fejleszteni a kicsik szociális érzékenységét.

Gulkai László, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének alelnöke, nem mellékesen a VSZC Jendrassik–Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy csakúgy, mint mások, a hátrányos helyzetűek húsvétkor és karácsonykor kapjanak ajándékcsomagot, melyeket a Jendrassik–Venesz-iskolába várnak, lévén, a középiskola az egyik gyűjtőpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában