Egy véradás három életet ment meg

2019.04.08. 07:00

Önzetlenül segítettek a veszprémi véradónapon

Népszerű előadók fellépése és szűrővizsgálatok is várták az érdeklődőket a hagyományos véradónapon.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Pannon Egyetem aulájában tartott rendezvényen szombaton délelőttől kora estig lehetett vért adni. A korábbi éveknek megfelelően ezúttal is egészségügyi szűrések, családi és gyermekprogramok is várták a résztvevőket.

Csizmadia Boglárka és Ruzsonik Károly vért ad Fotó: Pesthy Márton

Bati János, a programot szervező Regina Televízió főszerkesztője felidézte, a két tavalyi véradáson több mint 300-an nyújtották segítségre a karjukat. A véradószolgálat korábbi szlogenjére – egy vér­adás három életet ment meg – utalva közölte, a rendezvény tizenöt éves története során a résztvevők összesen 15 ezer élet megmentéséhez járultak hozzá. Strenner Zoltán önkormányzati képviselő, a Közjóléti Bizottság elnöke elmondta, a véradás által nyújtott önzetlen segítség egy csoda, amellyel többek leszünk, nem mellesleg a donor számára is pozitív egészségügyi hatással jár a véradás. A szűrővizsgálatok kapcsán kiemelte, egy betegség kezelésében döntő szerepe van a korai felismerésnek.

A résztvevők egészségügyi szűréseken, így látás- és hallásvizsgálaton is részt vehettek. Az egészséges életmód és gasztronómia jegyében több kiállító is várta az érdeklődőket, míg a gyermekek izgalmas játékok közül választhattak. A rendezvényen ezúttal is neves zenészek léptek színpadra. Délelőtt Farkasházi Réka és együttese adott műsort a gyermekek nagy örömére. Délután Bereczki Zoltán lépett fel akusztikus műsorával, majd az Irigy Hónaljmirigy koncertezett. A fellépők sorát Dervalics Róbert és társai produkciója zárta, az együttes Louis Armstrong zenei világát idézte meg műsorával.

A véradók között a rendezvényt támogató cégek jóvoltából festményt, porcelántárgyat és külföldi utazást is kisorsoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában