Csöppségek kannával

2019.05.20. 07:00

Fákat ültettek legfiatalabb lakosaik tiszteletére Balatonkenesén

Az újszülötteket köszöntötték a nemzetközi gyermeknap alkalmából a hétvégén a Tátorján-ligetben.

Horváth Virág

Tömör István polgármester a családokkal együtt ültette el az újszülöttek fáját Fotó: Horváth Virág/Napló

Fotó: Horváth Virág/Napló

Tömör István, a település polgármestere köszöntötte a ligetben összegyűlteket.

– A társadalom alappillére a család, annak gyarapodása pedig mindnyájunk számára óriási öröm. Ez a nemzet megtartó ereje. Él a nemzet, él Balatonkenese, és kicsinyenként, szép lassan, de gyarapszunk. Balatonkenesét egyre több ember szereti, mi pedig az önkormányzat részéről mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ez a jövőben is így legyen – mondta el köszöntőjében Tömör István. Beszédében kitért a település eddigi fejlesztéseire, valamint kiemelte, hogy a közeljövőben az utak és járdák felújítására szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni.

Tömör István polgármester a családokkal együtt ültette el az újszülöttek fáját Fotó: Horváth Virág/Napló

– Azt gondolom, hogy a város nagyszerűen tudja szolgálni ezeket a csöppségeket, és komfortos környezetben tudjuk őket fogadni, mind az óvodában, mind az iskolában és a település egész területén – zárta gondolatait a település polgármestere.

Az újszülöttek neve ábécérendben került fel az emléktáblára, de a rendezvényen minden csöppséget emléklappal, virággal és kézműves figurával köszöntöttek. A legkisebbek tiszteletére a polgármester a szülőkkel és gyerekekkel közösen fát ültetett a ligetben. A munkából a legkisebbek is kivették a részüket, apró locsolókannákkal öntözték meg a tiszteletükre állított fát. Kék és rózsaszín szalag is került rá, a kisfiúk és kislányok szimbólumaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában