a parlamenti válogatottal játszottak

2019.05.07. 11:14

Lasztovicza Jenőre emlékeztek Nyirádon

A parlamenti labdarúgó-válogatott vendégeskedett a településen, ahol a térség egykori országgyűlési képviselőjére, Lasztovicza Jenőre emlékeztek.

Horváth Gábor

A nyirádiak (kék mezben) a parlamenti válogatottal játszottak emlékmeccset Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Négy évvel ezelőtt hunyt el Lasztovicza Jenő, akinek az emlékére a nyirádiak a sportpályán abban az esztendőben márványtáblát helyeztek el. A helyiek azóta rendszeresen megemlékeznek az országgyűlési képviselőről, a hagyományoknak megfelelően idén is a parlamenti válogatott vendégeskedett az eseményen.

A nyirádiak (kék mezben) a parlamenti válogatottal játszottak emlékmeccset Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fermos László, a Nyirád SE elnöke, főszervező lapunknak elmondta: a megemlékezők sorát Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő nyitotta, aki elfoglaltsága miatt az esemény előtti napon látogatott Nyirádra.

Az elhunyt politikus emléktábláján aztán Fenyvesi Zoltán és Csampa Zsolt országgyűlési képviselők (utóbbi a parlamenti csapat vezetője), valamint Nagy Gábor nyirádi polgármester és Fermos László helyezett el koszorút.

A főszervező elmondta, a kellemetlen időjárás ellenére jól sikerült az esemény, amely Nyirád-Parlamenti válogatott mérkőzéssel folytatódott és egy közös ebéddel zárult. A találkozó 2-2-es döntetlent hozott, a parlamenti csapatból természetesen nem hiányozhattak a Veszprém megyei országgyűlési képviselők, Ovádi Péter és Kovács Zoltán is pályára lépett a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában