jóhírünket viszik

2019.05.05. 11:00

Nagykövetek kirándultak Veszprémben

Huszonkét, Budapesten akkreditált külképviseletről fogadták el diplomaták és házastársaik a Külügyminisztérium meghívását és vesznek részt a hétvégén egy kétnapos Veszprém megyei látogatáson.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az Agrárminisztériummal közösen, már két évtizede szervez diplomataszüreteket, amelyek célja az, hogy bemutassák a hazai borvidékeket a nagykövetségek képviselőinek. 2018-ban felmerült egy olyan igény, hogy a tavaszi időszakban is jó lenne megmutatni az országot az itt dolgozó külföldi diplomatáknak – tudtuk meg Balogh Csabától.

Fotó: Molnár Sándor

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára elmondta még, hogy így olyan dolgokat is megmutathatnak, amelyekre a diplomaták maguktól esetleg nem gondolnak, vagy nem szerepelnek a top desztinációk között. Tavaly Egerben jártak, ezért most az ország nyugati felébe, Veszprém megyébe szervezték a programot. A nagyköveteket Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte szombaton a városháza előtt.

– Nagyon örülünk annak, hogy ebből az alkalomból Veszprém várost választották. Nekünk rengeteg látnivalónk és megmutatni valónk van. Délelőtt felmegyünk a várba, meglátogatjuk az Érseki Palotát és az időjárás függvénye az, hogy mennyire lesz lehetőségünk a vár alatti területeket is bejárni – nyilatkozta az alpolgármester, aki hozzá tette még, hogy kiváló alkalmuk nyílik arra, hogy megmutassák a diplomatáknak és hozzátartozóiknak, hogy melyik az a város itt Magyarországon, amelyik 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz.

Fotó: Molnár Sándor

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a nagykövetek meglátogattak minket. Mi nagyon szívesen látjuk őket és nagyon örülünk, hogy itt vannak. Arra kérem majd őket, hogy vigyék jó hírünket a világban – fogalmazott Némedi Lajos. A városnéző séta és az ebéd után a küldöttség továbbindult Herendre. A diplomaták Sümegen éjszakáznak, majd vasárnap a tervek szerint ellátogatnak Tapolcára, Tihanyba és Csopakra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában