hamis számlát állított ki

2019.06.08. 11:00

Építési vállalkozónak adta ki magát, így vert át egy füredi házaspárt

Egy magát építési vállalkozónak valló férfi közel félmilliós kárt okozott egy helybeli házaspárnak. A vádlottat ismét börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

Még fiatalkorúként rablás miatt elítélt, majd évekkel később csalást elkövető K. Péter 2017 augusztusában megállapodást kötött egy házaspárral, hogy beépíti házuk teraszát.

A 32 éves vádlott azzal az ürüggyel kért 446 ezer forintot a füredi házigazdától, hogy megvásárolja az üvegeket. A hitelesség kedvéért volt házastársa nevében számlát állított ki, csakhogy közös vállalkozásuk már egy évvel korábban megszűnt. A hamis számla átadása után pár nappal megjelent a férfi a háznál, ahol lerakta a tartóoszlopokat s elvégzett kisebb munkákat. Ezt követően végleg eltűnt a házaspár szeme elől, hiába hívták telefonon, a leveleikre nem válaszolt. Az eljárás során kiderült, a fóti férfi nem rendelte meg az üveget, s egy fillért sem fizetett vissza a házigazdáknak.

A Veszprémi Járásbíróság csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt K. Pétert egy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte. Elhangzott, a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, meg kell fizetnie a közel félmilliós kárt, valamint a 92 ezer forint bűnügyi költséget. A törvényszék jogerőre emelte a döntést azzal a módosítással, hogy a vádlott csalását sikkasztásnak minősítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában