Fény a sötétség ellen

2019.07.29. 11:00

Gyertyagyújtással emlékeztek a holokauszt áldozataira Tapolcán

A Szeretem a Városom Egyesület békés gyertyagyújtással emlékezett a holokauszt helyi áldozataira és tiltakozott a horogkereszt, a gyűlölet és a megkülönböztetés ellen.

Tóth B. Zsuzsa

Gyertyagyújtással emlékeztek a holokauszt áldozataira az egykori zsinagóga falán elhelyezett emléktáblánál Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az eseményen Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára arról beszélt: az, hogy a zsinagóga falára az elmúlt század borzalmas jelképét festették, azt jelenti, hogy a sötétség még mindig be tud türemkedni közénk. – Ebben mindenkinek van felelőssége, az ellene való fellépésben mindenkinek van kötelessége. A cselekvés a lényeg. A mai gyertyagyújtással annak szimbolikus üzenetén kívül egy kis fényt is viszünk a sötétségbe. Az emberek fejében kell ezt a változást generálni. A mostani esetnek az kell, hogy legyen az üzenete, hogy oda kell figyelnünk a most felnövekvő generációra, hogy ez a sötétség ne legyen úrrá rajtuk, úgy tanítsuk őket, hogy készek legyenek arra, hogy minden pillanatban fel tudjanak lépni fénnyel a sötétség ellen – mondta a titkár.

Gyertyagyújtással emlékeztek a holokauszt áldozataira az egykori zsinagóga falán elhelyezett emléktáblánál Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Bognár Róbert, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy emlékezni kell mindazokra, akiket 1944-ben Tapolcáról hurcoltak el. – A holokauszt áldozatai előtt mindennap fejet kell hajtanunk, hogy a közel 800 polgártársunk emléke ne merüljön feledésbe – mondta Bognár Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában