rekord méretű sokaság

2019.07.23. 07:00

Testvértelepülésekről is érkeztek a kamondi falunapra

Szap és Jedd testvértelepülésről is érkeztek a kamondi falunapra július 20-án.

Tisler Anna

Asbóth Szabolcs, Kamond és Miklós Ferenc, Szapon polgármestere

Fotó: Tisler Anna/Napló

Szap polgármestere, Miklós Ferenc kérdésünkre elmondta, hogy 100 kilométerre fekszik a község Kamondtól, így gyakran tudnak találkozni. A partnerkapcsolat négy évvel ezelőtt jött létre. Kezdetben az önkormányzatok tartották egymással a kapcsolatot, azóta a családok is összebarátkoztak. Már nem csak hivatalos kapcsolat van a két település között.

Jeddről szintén érkeztek a falunapra. A programra megtelt helyi és térségi érdeklődőkkel a művelődési ház és környéke. A könyvtárban csuhézás, arcfestés, gyöngyfűzés és ördöglakat készítés várta a gyerekeket. Délután az érdeklődőket őstermelői és kézműves termékek vására várta.

A program háromkor a helyi pszichiátriai intézet Napraforgó csoportjának előadásával kezdődött, majd a térség kulturális csoportjai adtak műsort. Az Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület mutatkozott be, majd a Bobai Dalkör lépett színpadra. A Bahar hastánc­csoport Ajkáról érkezett, a Lyra énekegyüttes Somlóvásárhelyen, az Élő forrás táncosai a Somló térségében működik. Három sztárvendég: a Jó Laci Betyár, a Két Zsivány, majd Kaczor Feri műsorát élvezték a nézők. A szervező önkormányzat vendégül látott mindenkit. A színpad előtt sokaknak hely sem jutott, ők a fák alatt az árnyékból élvezték a programot.

A nézőszám rekordot döntött, több mint ezren vettek részt a vidámságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában