Nagyon hamar elröppent ez a hét

2019.08.22. 14:00

A Balatonnál nyaraltak a May Lasho Trajo Tanoda növendékei

A Jobb Élet Közhasznú Egyesület által fenntartott May Lasho Trajo Tanoda az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatának egyik nagy eseménye a balatoni nyaralás volt.

Horváth Virág

Idén 20 halmozottan hátrányos berhidai gyermek élhetett ezzel a nagyszerű lehetőséggel. Nagy izgalommal várták a buszt augusztus 12-én, hétfőn, ami a Balatonalmádi-Kápatalafüred Sárréti Ifjúsági táborba vitte őket.

- A táborfoglalás után egyből birtokba is vették a Balatont. Voltak bátrabbak, visszafogottabb, és kimondottan bátortalanka gyerekek, de az őket kísérő pedagógusoknak köszönhetően rövid időn belül mindenki otthonosan mozgott a hűsítő hullámokban. Nagyon hamar elröppent ez a hét – mondta el Babai János, a Jobb Élet Közhasznú Egyesület elnöke.

Minden nap volt lehetőség a fürdőzésre, de megszámolhatatlan játékkal is tarkították ezt a hetet. A kézművesfoglalkozástól, arcfestésig, vízi bombázáson át, szinte felsorolhatatlan programkavalkádban lehetett részük a gyermekeknek. Nem maradtak el a különböző sportok sem, ahol a kicsit a fölös energiájukat lemozoghatták.

- A táborban napi ötszöri étkezést kaptak a gyerekek, amit a Magyar Élelmiszerbank segítségével még némi finomsággal is sikerült felturbózni – tette hozzá az elnök.

Élményekben gazdag napokkal sikerült mosolyt csalni a táborozó gyermekek arcára, új barátságokkal, rengeteg mesélni valóval tértek haza gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában