pernye és változás

2019.09.17. 14:00

A kormány támogatásáról biztosította az ajkai polgármesterjelöltet

A városban két dolgot lehet érezni a levegőben: pernyét és változást. Az előbbire régóta nincs szükség, az utóbbira soha nem volt ennyire – hangzott el azon a látogatáson, amelynek keretében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékozódott Ajka fejlesztési lehetőségeiről, és egyúttal a kormány támogatásáról biztosította Baráth Gábort, a város Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltjét.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fenyvesi Zoltán, Gulyás Gergely, Baráth Gábor és Vollár Attila, az ajkai erőmű vezérigazgatója

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A miniszter a Bakonyi Erőműben tartott szemlét Baráth Gábor Ajka polgármesterelöltjével, illetve a térség kormánypárti parlamenti képviselője, Fenyvesi Zoltán társaságában. Gulyás Gergely tájékoztatást kapott arról, hogy az Ajka távhőellátását biztosító létesítmény következő nagy feladata, hogy a széntüzelésről átálljon a máshogyan már nem hasznosítható hulladékok, vagyis a biomassza felhasználására.

Ez megszüntetné a város lakóit joggal zavaró pernyehullást is. A tárcavezető megütközve értesült arról, hogy Ajka jelenlegi, immár 17 éve mandátummal rendelkező polgármestere az eltelt több mint másfél évtized alatt semmit sem tett ezen a téren.

„Ha Ajkának olyan polgármestere lesz, aki fogadja a kormány baráti kézfogását, akkor készek vagyunk segíteni ennek a problémának a haladéktalan megoldásában is. Ajkának Baráthok kellenek, nem ellenségek” – jelentette ki Gulyás Gergely.

Fenyvesi Zoltán, Gulyás Gergely, Baráth Gábor és Vollár Attila, az ajkai erőmű vezérigazgatója
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A miniszter egyetértett Baráth Gáborral abban, hogy Ajka jelenlegi vezetése szemlátomást elfáradt, és emiatt a város lendülete megtört. „Márpedig a XXI. században nem szabad megállni, mert aki egy helyben toporog, az valójában hátrafelé araszol. Nagy a verseny” – figyelmeztetett Gulyás Gergely.

Hozzátette, „a vártnál is alaposabb” fejlesztési terveket vett át Baráth Gábortól, akiben egy „lendületes, szimpatikus, szociálisan érzékeny fiatalembert” ismert meg, és egyúttal egy olyan szakembert, akit vezetői tapasztalatai és kormányzati kapcsolatai az ajkai mezőny legnagyobb reményű jelöltjévé emeltek.

Baráth Gábor úgy fogalmazott, hogy az október 13-i önkormányzati választás tétje óriási, mert Ajkának kormánybarát, családbarát és környezetbarát vezetésre van szüksége a fejlődéshez. „A városban most két dolgot lehet érezni a levegőben: pernyét és változást. Az előbbire régóta nincs szükség, az utóbbira soha nem volt ennyire” – fűzte hozzá.

„Az Országgyűlés kétharmados többsége és miniszter úr mostani szavai szerint a kormány minden segítséget megad Ajkának” – biztosította támogatásáról a jelöltet Fenyvesi Zoltán parlamenti képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában