A megmaradást szolgálja

2019.10.09. 11:00

Az egykori iskola épületében kapott helyet a kisapáti kultúrház

Ünnepélyes keretek között adták át a helyi kultúrház mostanra felújított, korszerűsített épületét tegnap.

Tóth B. Zsuzsa

Keszei Endre a felszerelt konyhát is bemutatta a környező települések polgármestereinek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Keszei Endre polgármester az avatáson arról beszélt, hogy hosszú utat tett meg a település vezetése, mire minden elkészült az épületen.

– Kétszer nyertünk 6,5 millió forintos pályázatot, mivel nem voltunk eladósodva, a Nemzeti Kulturális Alaptól a könyvtár bútoraira kaptunk támogatást, a Digitális jólét programon eszközbeszerzésre kaptunk pénzt, és folyamatban vannak még pályázatok. Az épületben a tetőtér alkalmas a beépítésre, kívánom, hogy a következő polgármester és az új képviselő-testület készíthesse el, amennyiben szerepel majd a programjában – mondta a község leköszönő polgármestere, és megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak az épület megújulásához.

Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumának elnöke ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy birtokosként kötődik a Szent György-hegyhez.

Keszei Endre a felszerelt konyhát is bemutatta a környező települések polgármestereinek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Identitásunk jelentős része, hogy képesek legyünk a környezetünk építésére. Fontos, hogy egy kistelepülés is megmaradjon, úgy emlékezzenek ránk az utódaink, hogy nem hiába voltunk e földön. Itt egy körben van a templom, a temető, focipálya, az egykori iskola épületében pedig a kultúrház kapott helyet. Ez mind a megmaradásunkat szolgálja.

Köszönet Keszei Endre polgármesternek mindazért, amit létrehozott – mondta az elnök, és azt kívánta, hogy a jövőben legyen újra annyi gyerek, hogy iskolát nyithassanak a faluban.

Cséry Gergő atya Isten áldását kérte a kultúrházra. Szolgálja a hely hazánk fel­emelkedését, a község egységét – mondta.

Az ünnepségen Molnár Gabriella olvasott fel részletet Eötvös Károly Utazás a Balaton körül című regényéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában