Vásári vigasságok

2019.10.22. 11:00

Bevált az ötletfal, gazdag program várta a látogatókat Nemesvámoson

Másodszor rendeztek vásári vigasságokat Nemesvámoson a nemrég átadott agrárlogisztikai csarnokban. A szervezők az első alkalommal összegyűjtött ötleteket felhasználva elérték a céljukat, mert rengetegen kilátogattak a rendezvényre.

Molnár Sándor

A Lencseszemek Asszonykör tagjai krumplis-káposztás finomságot készítettek Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az első Nemesvámosi Vásári Vigasságok látogatói egy ötletfalra írhatták fel javaslataikat a rendezvénnyel kapcsolatban. Az önkormányzat munkatársai ezek alapján bővítették a termelői és a programkínálatot is. A javaslatoknak köszönhetően szerveztek bababörzét, és bővült a helyi termelők által kínált finomságok sora is, például füstölt húsokkal, lekvárokkal és szörpökkel.

A Lencseszemek Asszonykör tagjai krumplis-káposztás finomságot készítettek Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Kétszer annyi termelő és kézműves van most kint a piacon. Figyelembe vettük a javaslatokat, és próbáltunk a gyerekeknek is kedvezni különböző programokkal. Jó körülnézni, mert látszik, hogy családok jönnek, rengeteg kisgyerek érkezik, és jól érzik magukat az emberek a vigasságon. Pont ez volt a célunk – újságolta örömmel Sövényházi Balázs polgármester, aki kiemelte, hogy a termelői piac mellett szükség van a kiegészítő programokra is. A vendégeket lovas kocsizás és kézműves-foglalkozás is várta, a gyerekek pedig tököt faraghattak, állatokat simogathattak, betyárjátékokat és elektromos kisautókat is kipróbálhattak. A táncolás mellett a hagyományőrzést is nagyon fontosnak tartó Lencseszemek Asszonykör tagjai pedig a Bakonyban és a Balaton-felvidéken is szívesen sütött káposztás hajtókából készítettek 150 adagnyit. A tájjellegű finomságot így sokan megkóstolhatták a vásártér területén.

A közelgő Bakony Expó miatt eredetileg már nem terveztek több Nemesvámosi Vásári Vigasságot az idén, de a sikeren felbuzdulva még egyeztetnek a termelőkkel, és ha lesz rá igény, akkor elképzelhető, hogy tartanak még egyet novemberben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában