egyelőre próbaüzemben működik

2019.10.04. 20:00

Jelzőlámpás gyalogátkelővel javítják a közbiztonságot Gyulafirátóton

Jelzőlámpás gyalogátkelőt helyeztek üzembe a település központjában pénteken.

Marton Attila

20191004 Gyulafirátót Lámpás kereszteződés átadása Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Gyulafirátóton végighaladó 82-es út kettéválasztja a települést, az útszakasz hatalmas átmenő személy és teherforgalma miatt többször előfordultak balesetek is az elmúlt időszakban. A közlekedésbiztonság javítása érdekében a Zirci utcán, a település központjában jelzőlámpássá alakították át a meglévő gyalogátkelőhelyet.

Porga Gyula polgármester az átadón kiemelte, a jelzőlámpás gyalogosátkelő fokozza a helyiek biztonságérzetét. Felidézte, az állami közútkezelő együttműködésével az elmúlt években többféleképpen igyekeztek biztonságosabbá tenni a település központjában található kereszteződést.

Czaun János, a városrész önkormányzati képviselője felidézte, két éve újították fel állami támogatásból a Zirci utcát, és az egyik legbiztonságosabb gyalogátkelőt alakították ki rajta, azonban egy tavaly őszi baleset rávilágított arra, hogy tovább kell javítani a közlekedésbiztonságon. A helyiek tavaly októberben forgalomlassító demonstrációt is tartottak, amelyen lámpás gyalogátkelő kialakítását szerették volna elérni. A pénteken reggel üzembe helyezett jelzőlámpa akkor vált pirosra az autósoknak, ha egy gyalogos nyomógombbal jelzi az átkelési szándékát. Az átadón elhangzott, a jelzőlámpa egyelőre próbaüzemben működik, és ha szükséges lesz, akkor később kiépítik a két becsatlakozó – Posta és Hajmáskéri – utca felől is a lámpás forgalomirányítást.

A jelzőlámpa kiépítése 11,5 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában