önálló település önálló arculattal

2019.10.10. 16:00

Magyarpolányban folytatnák a megkezdett utat

Hosszú előkészítő munkát követően elindult a községben egy út- és járdafelújítási program, melynek első állomásaként átadták a Hegyalja utca és a Petőfi utca egy szakaszát.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Grőber József, a község polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a Hegyalja utca 375 méter aszfaltot kapott, a Petőfi utca végén pedig mintegy 60 méteres szakaszt sikerült felújítani, így a faluban minden utca portalanítva van. Ez az ünnepség a falu életében egy hosszú távú és sikeres fejlesztési program kezdetét jelenti.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta az emberek mindennapjait megkönnyítő beruházások fontosságát, az útépítés is ezek közé tartozik. Úgy fogalmazott, hogy a magyarpolányiak büszkék lehetnek, hiszen a helyi sváb hagyományok megőrzése mellett a falu évek óta fejlődik is, és lassan minden egyes „portájára” ki lehet tenni a tiszta udvar és rendes ház táblát. Hozzátette, hogy Magyarpolány önálló település önálló arculattal, jó közösséggel, és kérte a helyieket, hogy ezt ne engedjék megzavarni, bölcs döntést hozzanak vasárnap, folytassák a falu vezetése által megkezdett utat.

Az ünnepélyes útátadón közreműködött a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör és a Magyarpolány Hangja Vegyes Kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában