szakmai tudás és rendkívüli elhivatottság

2019.11.27. 20:00

Átadták a Hornig-díjakat Veszprémben

A szociális területen végzett kiemelkedő szakmai teljesítmény alapján idén is átadták az elismerést és köszönetet kifejező Hornig-díjat szerdán a Városháza Kossuth termében.

Horváth Virág

20191127 Veszprém Városháza Kosstuh terem Hornig díj átadása Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 2000-ben alapított Hornig-díjjal minden évben olyan személyek munkáját jutalmazzák, akik a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátás, vagy szociálisan rászorulók támogatását végző civil és társadalmi szervezetek területén kiemelkedő munkát végeznek. A díjakat a „Szociális Munka Napja” alkalmából megrendezett ünnepségen adta át Porga Gyula, Veszprém polgármestere, az elismerést Égi Gabriella és Magvas Mária érdemelték ki.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Égi Gabriella iskolái elvégzése után tizenöt évig dolgozott az egészségügyi ellátás területén. 20 éve teljesít szolgálatot a szociális szférában. 2013-tól a Török Ignác utcai Idősek Otthonában főnővéri beosztás mellett a VKTT Egyesített Szociális Intézmény Intézményvezető helyettesi feladatait is ellátja, ahol fő feladata a szakosított ellátások szervezése. Munkáját magas fokú szakmai tudás és rendkívüli elhivatottság jellemzi, valamint kezdetektől fogva részt vesz a szakmai fejlesztésben. A szociális gondozó- és ápolóképzésből, szakmai továbbképzésekből, valamint a szociális gerontológia szakos hallgatók oktatásából egyaránt kiveszi a részét.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Magvas Mária, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Szociális Munka Tanszékének adjunktusa előbb szociális munka szakos diplomát szerzett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szociálpolitikai szakot végzett. Tizenhárom éve dolgozik a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán, ahol szociális munka tantárgyakat oktat, terepkoordinátori feladatokat lát el, a Karitász tantárgyi modult irányítja, valamint személyiségfejlesztő csoportokat vezet. Évek óta aktívan közreműködik Veszprém város szociális helyzetét felmérő kutatások szervezésében, a város és a kistérségi szociális szolgálatszervezési koncepciók felülvizsgálatában, az Idősügyi Koncepció elkészítésében.

A Hornig-díjat Porga Gyula polgármester adta át Magvas Máriának (balra) és Égi Gabriellának (jobbra) Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepségen Kebiszek Éva és Farkas István hegedűn működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában