tájékoztató

2019.11.20. 14:00

Nyílt napon mutatták be a szakmákat Várpalotán

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a szakmai nyílt nap a Pápai Szakképzési Centrum Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában szerda délelőtt. Rengeteg fiatal kereste fel a várpalotai oktatási intézményt, hogy tájékoztatást kapjon a következő tanévben induló képzésekről.

Szabó Péter Dániel

Minden szakmát kipróbálhattak az érdeklődő nyolcadik osztályosok

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Idén is sok nyolcadik osztályos diák vett részt a várpalotai szakmai nyílt napon, ahol az egyes képzési formákat nemcsak megnézni lehetett, hanem ki is próbálhatták őket a leendő tanulók.

– Tudjuk, hogy a szülőknek komoly problémát jelent, milyen irányba indítsák el gyermekeiket, ezen próbálunk segíteni rendezvényünkkel, ahol emellett az iskolával is jobban megismerkedhetnek, s a gyerekekkel együtt hozhatnak döntést a jövőt illetően – hangzott el a rendezvényen.

– A szakképzésben már megszokhattuk, hogy szinte minden évben van valamilyen változás. Az idei év újdonsága, hogy technikusképzésként fognak indulni az ötéves, érettségit adó képzéseink. A másik vonalon nem történt változás, ott három esztendő alatt szakmai bizonyítványhoz juthatnak az érdeklődők – mondta el Hajdu István. A Faller-középiskola igazgatója hozzátette, nagy öröm, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ilyen sokan érdeklődnek a várpalotai intézmény képzései iránt.

Minden szakmát kipróbálhattak az érdeklődő nyolcadik osztályosok
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Évek óta folyamatosan növekszik az érdeklődés, ám idén azt hiszem, csúcsot döntöttünk a résztvevők számát illetően a nyílt napon. Nemcsak a képzéseink száma, hanem a tanulói létszámunk is dinamikus növekedést mutat. Azt gondolom, hogy mindez visszaigazolása a munkánknak, tanulók és szülők egyaránt úgy gondolják, hogy érdemes a Faller-középiskolába jönni és szakmát választani, mert amit ígérünk, azt be tudjuk tartani. Az elmélet mellett magas színvonalú gyakorlati képzéssel várjuk a fiatalokat és az idősebbeket, három vagy öt év múlva pedig jól képzett szakemberekként tudnak kimenni a munka világába – összegzett kérdésünkre Hajdu István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában