üzentek a rongálóknak

2019.11.21. 07:00

Pótolták a kitört fákat a Jutasi úton

Négy hársfacsemetét vásárolt és ültetett el Ovádi Péter – Hegedűs Barbara alpolgármester és a városüzemeltetés munkatársainak közreműködésével – a Jutasi úton.

Molnár Sándor

Ovádi Péteravárosüzemeltetés dolgozóinak közreműködésével fákat ültetett Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A négyből két fa elhelyezésére azért volt szükség, mert vandálok félbetörték a fasor két korábbi csemetéjét.

November második hétvégéjén, a Jutasi úti bicikliút mellett valakik félbetörtek két, nemrég elültetett hársfacsemetét. A vandálok rongálására a közösségi portálon is többen bosszús posztokban reagáltak, és Ovádi Péter országgyűlési képviselőt is mélységesen felháborította az ismeretlen elkövetők cselekedete néhány nappal azután, hogy – a 10 millió fa mozgalomhoz csatlakozva – több mint 160 fát ültettek el a városban.

Ovádi Péter a városüzemeltetés dolgozóinak közreműködésével fákat ültetett Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Országgyűlési képviselőként úgy gondolom, hogy fel kell hívnunk a figyelmet arra, nem engedünk az ilyen rongálásoknak. Ezért is határoztam úgy, hogy megveszem ezt a két fát és pluszban másik kettőt pedig a Barátság parkban ültetünk el, ezzel is üzenve a rongálóknak, hogy bármennyire is szeretnék elpusztítani a fákat, mi mindig újakat ültetünk – fogalmazott a képviselő, aki köszönte a faültetésekben részt vevők munkáját, hiszen nagyon sokan magukénak tekintik a 10 millió Fa – Veszprém projektet.

Ovádi Péter hozzátette még, hogy évről évre ki kell találni hasonló akciókat, hogy minél több fát elültethessünk, mert ez a jövőnket szolgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában