Csatornáznak Akliban

2019.11.26. 14:00

Ügyvezetőt választottak a városüzemeltetés élére Zircen

Nem lesz változás a jövő évtől az adómértékekben – döntött a város képviselő-testülete, amely rendkívüli ülésen ügyvezetőt is választott.

Kelemen Gábor

A képviselő-testületnek a legtöbb kérdésben egyetértő volt az állásfoglalása

Fotó: Kelemen Gábor

Felülvizsgálta a helyi adókról szóló rendeletét a képviselő-testület, s döntött, hogy az adómértékekben nem lesz változás a jövő évtől. Eleget tettek a döntéshozók az alapellátást nyújtó háziorvosok, gyermekorvosok és fogorvosok azon kérelmének, hogy a jogszabály adta lehetőség alapján húszmillió forint éves bevételig helyi iparűzésiadó-mentességet kapjanak.

A temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendeletet is felülvizsgálták a zirci képviselők, az ebben meghatározott díjmértékekben sem lesz változás. Az elsősorban Akli városrészt érintő, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére és elhelyezésére irányuló közszolgáltatás jövő évi díjai szintén változatlanok maradnak. Az önkormányzat pályázatot nyert Zirc-Akli csatornázásának kiépítésére, másik napirend során éppen a szennyvíztisztító kiviteli terveinek elkészítésére választotta ki a tervezőt a testület.

Jóváhagyták a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetével kötendő ellátási szerződést, melyet évről évre megkötnek hasonló feltételekkel. Ezzel szükség esetén két hajléktalan elhelyezésére nyílik lehetősége a városnak a Várpalota Térségi Összevont Szociális Intézményben. A szolgáltatás igénybevételére eddig még nem került sor.

A képviselő-testületnek a legtöbb kérdésben egyetértő volt az állásfoglalása
Fotó: Kelemen Gábor

Tudomásul vette a képviselő-testület a Zirci Városüzemeltetés Közhasznú Nonprofit Kft. első félévi gazdálkodásáról szóló és a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés üzemeltetésével kapcsolatos beszámolót. Korábban, rendkívüli ülés során kiválasztották a pályázók közül az ügyvezetőt a gazdasági társaság megüresedett helyére. Ezzel a feladattal 2019. november 15-től határozatlan időre Kuti Zoltánt bízta meg a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában