Michael Brand

2019.12.12. 11:00

Külföldi diákokkal együtt angoloztak az ajkai tanulók

Rendhagyó angolórán vett részt a közelmúltban az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegység egyik 10. osztályos angolcsoportja. A Michael Brand tartotta tanóra menetébe az internet segítségével spanyol, lengyel, orosz és cseh diákok kapcsolódtak be.

Borsos Renáta

A diákok számára érdekes feladat volt a másik ország tanulóival angolul megbeszélni az okostelefonok használatát Fotó: iskola

A nemzetközi angolóra a diákok számára igazán testhez­álló téma, az okostelefon használata köré épült fel. A tanulók megtekintettek két videót, megoldották az előre elküldött és kinyomtatott feladatlapon szereplő gyakorlatokat. Továbbá megismerkedtek a napjainkban létrejött modern technikával kapcsolatos szavakkal is. Sashalmi Melinda munkaközösség-vezető lapunkkal megosztotta, az ajkai diákok számára érdekes feladat volt a másik ország diákjaival megbeszélni többek között azt, hogy ők milyen gyakran használják a mobiltelefont, az iskolában és az órákon engedélyezett-e.

A magyar diákok az oroszokkal kerültek párba. Kiderült, hogy az oroszok, ugyanúgy, ahogy a magyarok, nehezen tudnak meglenni a mobiljuk nélkül. A szabályzat szerint az iskolába bevihetik, de a tanórákon nem vehetik elő.

A diákok számára érdekes feladat volt a másik ország tanulóival angolul megbeszélni az okostelefonok használatát Fotó: iskola

Az óra végén a diákok egyöntetűen megállapodtak abban, hogy rengeteg előnye van az okostelefonnak, de tudatosan kell használni, fontos, hogy mellette időt szánjanak a társas kapcsolatokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában