Beteljesült a nagy álom

2020.01.17. 17:30

Olvasónk kifizette a vaszari Kelemen-ház vételárának még hiányzó részét

Összegyűlt a Kelemen család vaszari házának vételára: az erre a célra nyitott bankszámlára mindössze három és fél hónap alatt beérkezett a szükséges 3,5 millió forint.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A vaszari és környékbeli civilek által októberben elindított adománygyűjtés kezdetekor még csak sejteni sem lehetett, mikor és hogyan zárul majd a jótékonysági akció, hiszen átlagemberi mércével meglehetősen nagy összeget, 3,5 millió forintot kellett összegyűjteni ahhoz, hogy a gecsei otthonuk életveszélyessé válása után végérvényesen megoldódjon a Kelemen család lakhatása.

A 15 éves Irénke és két unokatestvére, a négyesztendős Vanessza és az ötéves Viki Vaszaron kezdhet új életet
Fotó: Polgár Tibor/Napló

A széles körű összefogásnak köszönhetően január elején már látni lehetett, hogy karnyújtásnyira került a kitűzött cél elérése. Legutóbb arról számoltunk be lapunkban, hogy „mindössze” 178 ezer forint hiányzik az 55 négyzetméteres ingatlan vételárából. Olvasta ezt egy régi Napló-előfizető, a balatonfüredi Hinger Zoltán is, aki azt gondolta, ezen már ne múljon a boldogság, és nyomban úgy döntött, hozzáteszi a gyűjtéshez a hiányzó pénzt.

– Amióta a Napló először bemutatta a Kelemen család sanyarú sorsát, figyelemmel kísérem a megsegítésükre indított gyűjtést. Korábban már átutaltam nekik egy bizonyos összeget, legutóbb pedig olvastam, hogy már csak 178 ezer forint hiányzik a 3,5 millióból, és rögtön eldöntöttem, kifizetem ezt. Besétáltam a bankba, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy a hiányzó összeg tovább csökkent, így végül 125 ezer 354 forintra volt szükség a gyűjtés lezárásához. Örülök, hogy részese lehettem ennek a szép kezdeményezésnek, egy rászoruló család megsegítésének. Hatalmas eredmény, hogy összejött a szükséges pénz. Sokszor hallani, hogy érzéketlen és embertelen világban élünk, de ez nem igaz! Ez az adománygyűjtés a legjobb példa rá, hogy nem kopott ki az empátia és a segítőkészség az emberekből – nyilatkozta lapunknak Hinger Zoltán, aki egyébként saját elmondása szerint 65 éve olvassa a Naplót, mindig is érdekelték a megyei történések.

Hozzáfűzte, szívesen felajánlja Kelemen Tímeának és két unokájának, Vanesszának és Vikinek, valamint lányának, Irénkének, hogy ingyenesen bemutatja nekik Balatonfüred nevezetességeit az általa üzemeltetett Liliput városnéző nosztalgia-kisvonat fedélzetén. Mint mondta, hamarosan szeretné személyesen meglátogatni a családot.

– Hálás szívvel köszönöm a Jóistennek és nektek, emberek mindazt, amit a családomért tettetek! – üzente a jó hír hallatán rendkívül meghatottan Kelemen Tímea.

A Kelemen család egy szépen rendbe tett vaszari házikóban lelt új otthonra
Fotó: Polgár Tibor/Napló

A vaszari ház vételárának kifizetésére nyitott úgynevezett technikai bankszámlát lezárták, miután összegyűlt a 3,5 millió forint. Bekes Attila, a Tímeáéknak segítő civil összefogás egyik oszlopos tagja megkeresésünkre úgy fogalmazott, mindenki, aki részt vett az adománygyűjtésben, egy csodálatos sikerhez tette hozzá a magáét azzal, hogy három és fél hónap alatt megvalósította három gyermek és egy szerető családanya nagy álmát. Attila kiemelte, a házikó kifizetése után sem feledkeznek meg a Kelemen családról, a lehetőségeikhez mérten az újrakezdésben és a talpon maradásban is igyekeznek segíteni nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában