Dinamikusan fejlődnek

2020.01.30. 07:00

Úrkúton erős közösség áll a jó ügyek mellé

A településen az önkormányzati választások alkalmával harmadszor is bizalmat kapott Fülöp Zoltánné polgármester visszatekintett az elmúlt időszak jelentős történéseire és tájékoztatást adott a jövőbeni elképzelésekről.

Borsos Renáta

A tavalyi év egyik kiemelkedő eseménye volt a megújult nemzetiségi iskola átadása (a képen Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Fülöp Zoltánné polgármester a szalagátvágás ünnepélyes pillanataiban) a településen Fotó: önkormányzat

A településvezető elmondta, az elmúlt öt évben pályázati forrásokból és önkormányzati önerőből több mint 412 millió forint értékű fejlesztést valósítottak meg. Megemlítette, hogy a lakosság igényei­hez igazodva út- és járdafelújítások történtek, felújították a csapadékvíz-elvezető rendszer kritikus szakaszait, és energetikailag korszerűsítették az intézményhálózat jelentős részét, valamint fejlesztették a közvilágítási rendszert. A település ­lakosságmegtartó képességének növelése és a kisgyermekes anyukák munkába állásának segítése érdekében kialakítottak egy minibölcsődét.

– Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy Úrkút ilyen ütemben virágzik. A fejlődés elképzelhetetlen lett volna a pályázati lehetőségek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő segítő közreműködése nélkül – emelte ki a polgármester.

A tavalyi év egyik kiemelkedő eseménye volt a megújult nemzetiségi iskola átadása (a képen Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Fülöp Zoltánné polgármester a szalagátvágás ünnepélyes pillanataiban) a településen Fotó: önkormányzat

Megtudtuk, a település vezetése a folyamatosan fejlődő teljes körű intézményhálózat fenntartásával, működtetésével jelenleg is biztosítja az úrkúti lakosok megfelelő életfeltételeit. Az ott élők mindennapjait erősen áthatja a sváb kultúra életben tartása és továbbörökítése a fiatal generációnak. A falu élete elképzelhetetlen a sváb nemzetiségi hagyományok ápolása és a civil szervezetek működése nélkül, amelyek létjogosultságát nemzetiségi intézmény fenntartásával és támogatásokkal biztosítják.

– Célunk, hogy a lakosság és a turisták vonzó településnek érezzék Úrkutat, az országos Kéktúra egyik kiemelkedő települését. A fejlődés alapvető feltétele, hogy a terveket mindenki érezze magáénak, a közösség együtt tegyen a faluért. A mi esetünkben példás összefogás tapasztalható, erős közösség áll a jó ügyek mellé. A jövőben szeretnék folytatni a település szépítését, komfortosabbá tételét, folyamatosan tervezünk a pályázatok sikeres elbírálása érdekében. További előrelépésként meghatározzuk az infrastrukturális és közösségi fejlesztéseket, melyek megvalósíthatóságában nagyon bízunk – mondta Fülöp Zoltánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában