Ki fejtette meg leggyorsabban?

2020.02.17. 07:00

Az agyat tornáztatták a pápai versenyen

Idén is megszervezte a hagyományosnak számító sudoku és skandináv keresztrejtvényfejtő versenyt a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű közművelődési programsorozathoz csatlakozva a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A hatodik alkalommal megszervezett versenyre korosztályi megkötés nélkül amatőr rejtvényfejtők jelentkezését várták, akik a szabadidejükben szívesen választják ezt a kikapcsolódási formát.

A résztvevők a Huszár Közösségi Házban mérhették össze ügyességüket, a feladatokat pedig a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete biztosította a szervezők számára.

A sudokura kilencen, míg a keresztrejtvényfejtő versenyre tízen jelentkeztek. A versenyt két-két körben bonyolították le. Mindkét kategóriában elsősorban a hibátlan megfejtéseket vették figyelembe, illetve egyenlő eredmény elérése esetén a felhasznált időt is nézték. A verseny helyezettjeit könyv­utalvánnyal, rejtvényfüzettel és tollal jutalmazták.

A Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozathoz csatlakozva a rejtvényfejtő verseny mellett farsangi délutánt is szerveztek a Huszár Közösségi Házban, ahol Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, egyetemi docens beszélt a farsangi népszokásokról, illetve a Pápai Nyugdíjas Egyesület Irodalmi Színpadának műsora gazdagította a programot.

A versenyre korosztályi megkötés nélkül amatőr rejtvényfejtők jelentkezését várták
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Emellett a közművelődési eseménysorozat keretében kézműves játszóházon, farsangi koncerten és robotikabemutatón is részt vehettek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában