összesítő

2020.02.03. 10:10

Koronavírus, bunkó parkolások és a vihar érdekelte olvasóinkat január utolsó hetén

Az év első hónapjának utolsó hetén ezek voltak a leolvasottabb cikkeink:

(A teljes cikkeket a címekre kattintva olvashatja el)

Viharral búcsúzott a január

Esővel, jéggel, villámokkal és erős széllel érkezett meg a hidegfront Veszprém megyébe. Több helyen ónoseső is nehezítette a közlekedést.

A koronavírussal való fertőzés első feltételezett esetéről számoltak be Ausztriában. Egy kínai légiutas-kísérőt szállítottak kórházba. A légiutas-kísérő január 24-e óta van Bécsben, és néhány nappal ezt megelőzően valószínűleg Vuhanban járt – írja az oe24.at cikke alapján a kisalfold.hu. Jelenleg a Ferenc József Császár Kórház (KFJ) zárt, fertőző osztályán vizsgálják állapotát az orvosok.

Egy Veszprémben élő kínai egyetemistát kérdeztünk a koronavírus okozta kínai helyzetről

Hetek óta uralja a híreket a kínai Hupej tartományból indult koronavírus, ami miatt az országban 56 millió embert karanténba zártak, ami miatt mára már több mint kétszázan vesztették életüket. Veszprémben több kínai diák is végez egyetemi tanulmányokat. Egyikőjük neve elhallgatását kérve mesélt nekünk, hogyan érinti a szülőhazájában kitört járvány. A 22 éves fiú (mostantól nevezzük Fengnek) elmesélte, az első beszámolók megjelenésekor nem vette igazán komolyan a járványról szóló híreket.

Közleményt adott ki a Pannon Egyetem a koronavírussal kapcsolatban

Az egyetem közleményét változtatás nélkül közöltük a koronavírussal kapcsolatba. A Pannon Egyetem fokozottan ügyel a higiéniai előírásokra, ezek betartására plakátokkal figyelmezteti a hallgatókat és a dolgozókat. Az egyetem épületeiben elhelyezett kézfertőtlenítőket a Pannon Egyetem feltöltötte, utántöltésükről folyamatosan gondoskodik, a közösségi terek és szociális helységek tisztaságára kiemelt figyelmet fordít.

Így parkoltok ti – Veszprémben

Úgy tűnik, Veszprém kimeríthetetlen tárháza a furcsa parkolásokról készült olvasói fotóknak – összeszedtük a legfrissebb termést. A Diófa utcában is két legyet ütött egy csapásra ez az élelmes sofőr – sem a gyalogosok nem férnek el a járdán, sem az ott lakó nem tud kiállni az autójával:

A többi fotót az eredeti cikkben nézheti meg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában