Idén is sok kulturális programot szervez az egyesület

2020.02.11. 11:00

Sikeres esztendőt zárt a pápai Jókai Kör

Egyebek mellett ­Várady Szabolcs Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító látogatása, képzőművészeti előadás és egyéb irodalmi megemlékezések szerepelnek a ­Pápai Jókai Kör idei tervei között.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió

A Jókai Kör megtartotta éves beszámoló közgyűlését a napokban a Huszár Közösségi Házban. Az összejövetelen a 2019-es esztendő programjai, pénzügyei kerültek terítékre, valamint befizették a tagdí­jakat.

Stankovics Marianna elnök a tavalyi egyesületi munkát sikeresnek ítélte. Mint mondta, a rendezvényeiket hiánytalanul, általában telt házzal tartották meg, illetve csatlakoztak a városi holokauszt-emlékév programjaihoz. Kiemelte a mesenapi gyermekprogramot, továbbá Várady Szabolcs Kossuth- és József Attila-díjas költő látogatását. Jelenleg hivatalosan hetvenöt taggal működik az egyesület.

Az elnök a közgyűlésen emlékeztetett, hogy a Pápai Jókai Kör Egyesület 2019 júniusában bekerült a Veszprém Megyei Értéktárba, melynek elismeréseként üvegplakettet és oklevelet vehettek át Unger Tamástól, Pápa alpolgármestertől a Kékfestő Múzeumban. Emellett az alpolgármester virágcsokorral köszönte meg Csepregi Istvánné ügyeleti szolgálatát. Mint megtudtuk, tavaly közel 80 ezer forint kiadása volt a körnek.

Stankovics Marianna beszámolót tart
Fotó: Laskovics Márió

Az idei programtervezet kapcsán Stankovics Marianna megosztotta, legközelebbi rendezvényükön, februárban Csoóri Sándorra emlékeznek. Egyebek mellett szeretnének megemlékezni a 400 éve született Zrínyi Miklós költőről, valamint képzőművészeti előadást is szerveznek: Gila Zsuzsanna, a Szépművészeti Múzeum kulturális menedzsere, a grafikai gyűjtemény munkatársa várhatóan Paul Gauguin festőről beszél majd. Várady Szabolcs meghívásukra idén is ellátogat Pápára, és ezúttal mesteréről, a Kosztolányi Dezsőtől tanult kétszeres Kossuth-, háromszoros József Attila- és egyszeres Baumgarten-díjas Vas István költő-író-műfordítóról tart elő­adást. Erre nagy várakozással tekintenek a kör tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában