szorít az idő

2020.02.14. 11:00

Veszprémben is aláírásgyűjtés támogatására biztat a KDNP

Tisztújítás volt, új elnökség van a városi és a megyei szervezetnél is, ez is az egyik apropója volt a KDNP helyi szervezete által tartott csütörtöki sajtótájékoztatónak.

Juhász-Léhi István

Halmay György és Halmay Gábor a sajtótájékoztatón

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Halmay György elnök arról tájékoztatott, hogy a tisztújító taggyűlésen őt választották meg a helyi szervezet elnökének. Ugyanakkor a helyi KDNP-szervezet sajtó- és médiakapcsolataiért immár Halmay Gábor önkormányzati képviselő felel.

Az új elnökség szerint a hagyományos keresztény-konzervatív értékeket életben kell tartani, ám ehhez aktivitásra van szükség a KDNP tagjai, szimpatizánsai részéről. Álláspontjuk szerint határozottan ki kell állni ezen értékek mellett, „megálljt kell parancsolni a Nyugat-Európában és Magyarországon is tapasztalható provokációknak, amelyek megkérdőjelezik ezen értékrend létjogosultságát”.

A KDNP ugyanakkor helyi kezdeményezéssel élt a város felé, hiszen felkarolta a nemzeti régiók kohéziós támogatásáról szóló, a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést. A következő közgyűlésen reményeik szerint Veszprém önkormányzata el is fogadja azt. Bíznak benne, hogy ugyan szorít az idő, de összejön annyi aláírás, amivel segíteni tudják a Székely Nemzeti Tanács céljait.

Halmay György és Halmay Gábor a sajtótájékoztatón
Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Az anyag előterjesztője Halmay Gábor önkormányzati képviselő lesz, aki felidézte: a kezdeményezésnek az a lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel. A cél, hogy maradjon meg a területek regionális nemzeti identitása, az összegek szétosztásánál legyen ez egy olyan kritérium, amelyre odafigyel az unió. Ehhez május 7-éig egymillió aláírás szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában