Gazdag programsorozat egész héten

2020.03.03. 11:00

A Nők hete – Rendezvénysorozat vette kezdetét Szentkirályszabadján

Kiállítások megnyitójával kezdődött hétfőn a Nők hete rendezvénysorozat a településen.

Marton Attila

A Kézimunka körnek virággal köszönték meg a település vezetői a kiállítást és a Nemzedékek háza feldíszítését

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A programsorozatot 1997 óta rendezik meg a Mai Nők klubja szervezésében, hogy ráirányítsák a figyelmet a gyengébbik nemre. A nyitónapon a helyi Kézimunka kör tagjai­nak alkotásaiból nyílt tárlat, és emlékkiállítást rendeztek Gubikné Barkóczi Margit tiszteletére, aki elindította a programsorozatot.

Szabó Péter alpolgármester megnyitójában kiemelte, a nők az élet hordozói, ápolói, az élet számos területén helytállnak. Hozzátette, a férfiak hálával tartoznak a gondoskodó türelemért, önfeláldozó gondoskodásért és a családi élet melegéért a hölgyeknek, ugyanakkor megjegyezte, társadalmi feladat, hogy a nőket az élet több területén érő negatív diszkrimináció eltűnjön.

Fejes Edith, a község díszpolgára, az est háziasszonya Gubikné Barkóczi Margitra emlékezett, kiemelve, hogy nagy közösségteremtő munkát végzett a településen. A Mai Nők klubja egykori vezetője – aki védőnőként dolgozott – többek között helyi újságot alapított Szabadi szó címmel, elindította a Baba-mama klubot, kirándulásokat szervezett, és az ő kezdeményezésére kezdtek fát ültetni a falu újszülötteinek.

A Kézimunka körnek virággal köszönték meg a település vezetői a kiállítást és a Nemzedékek háza feldíszítését Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Nők hete rendezvénysorozat ma délelőtt Ringató foglalkozással folytatódik a Baba-mama klubban, 17 órakor Hrabal kisregényéből ad elő részleteket Lang Rudolf. Szerdán táncos tornát tartanak az óvodában 18 órától, csütör­tökön 16 órától kézműves-­foglalkozást rendeznek a Kézimunka kör tagjainak részvételével. A rendezvénysorozat pénteken 18 órától zenés táncmulatsággal zárul.

A programok helyszíne a torna kivételével a Nemzedékek háza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában