Virágos Veszprém

2020.03.12. 11:00

Palántákat és virágmagot kapnak a versenyen indulók

Virágpalántákat és virágmagot osztanak civilszervezetek és önkormányzati képviselők hétfőn 11 és 13 óra között a Kálvin János parkban.

Marton Attila

Forrás: pixabay

A Virágos Veszprém programot tizenöt éve rendezik meg a városban, idén először azonban ingyenesen lehet palántákat és virágmagot átvenni a versenyen részt vevőknek, mondta el Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke. A szervezet első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. A szervezők négy kategóriában várják a nevezéseket: panel- és tömbházak az épület körüli közterülettel, családi vagy sorházak udvarral, előkerttel, közületek előkertjei és erkélyek.

Hétfőn 11 és 13 óra között a Kálvin János parkban mintegy 1200 palántát és virágmagot osztanak a versenyre jelentkezőknek a Virágzó Veszprém Egyesület, a Lokálpatrióták Veszprémért, valamint Pálinkás Roland, Kovács Rajmund, Strenner Zoltán és Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő. A csatlakozók egyúttal vállalják, hogy a verseny bizottsága három alkalommal szemrevételezi a virágok gondozását, mielőtt szeptemberben kihirdetik a megmérettetés eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában