Húsvéti támogatás

2020.04.10. 07:00

Idén is gondoskodott a rászorultjairól a zirci karitász

Az Országos Katolikus Karitász által a katolikus templomokban meghirdetett húsvéti tartósélelmiszer-gyűjtés a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja a korábbiakhoz hasonlóan idén is gondoskodott a rászorultjairól.

Kelemen Gábor

Kőfalvi Annamária,aZirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde munkatársa átadja a csomagot ifj. Straszszer Lajosné részére

Fotó: Kelemen Gábor

A jótékonysági akcióban a zirci óvodai és bölcsődei dolgozók voltak a segítségükre.

– A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde vezetője, valamint négy munkatársa volt a karitász segítségére a csomagok elkészítésében és a megadott címekre történő kiszállításukban – mondta Ulrich Józsefné karitász-csoportvezető, aki ezúton is hálásan köszöni a segítségüket és az összefogást, amit megtapasztaltak.

A zirci karitász munkatársai a járványban veszélyeztetettebb korosztályhoz tartoznak, ezért fogadták el az óvodai felajánlást. Összesen hatvankilenc csomag készült el, amelyek tartós élelmiszert, mosógélt, a gyerekeknek csokitojást és piros tojásfestéket tartalmaztak. A legrászorultabbak egy zirci vállalkozó adományaként burgonyacsomagot is kaptak – tudta meg lapunk a segélyszervezet helyi vezetőjétől.

Kőfalvi Annamária, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde munkatársa átadja a csomagot ifj. Strasszer Lajosné részére Fotó: Kelemen Gábor

A rászorultak megsegítésében együtt működő közösségek a járványhelyzetben másként is segítő kezet nyújtanak, hiszen közülük többen szájmaszkokat is készítenek önkéntes alapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában