minilabor

2020.04.16. 20:00

Tombolabevételből vették az új eszközt a dózsavárosi gyermekorvosi rendelőbe

Megérkezett a dózsavárosi gyermekorvosi rendelőbe a Dózsavárosi Baráti Kör farsangi báli tombolájának bevételéből beszerzett minilabor.

Őrsi Ágnes

Mekler Mariann, Tóthné Magasi Katalin és Csécs Ferenc együtt nézi át az új felszerelést

Fotó: Őrsi Ágnes/Napló

Mekler Mariann, a 3-as számú házi gyermekorvosi rendelő vezetője, Tóthné Magasi Katalin asszisztens és Csécs Ferenc, a baráti kör elnöke együtt nézte át az új felszerelést. Az ujjbegyből vett, kis mennyiségű vérmintából is vérképellenőrzésre, vérszegénység kimutatására, nyomon követésére, egyéb vérkémiai paraméterek meghatározására alkalmas készülék, valamint a Streptococcus A meghatározására szolgáló tesztek eldönthetik, hogy melyiket kell választani a lehetséges klinikai eljárások közül, ezáltal a kis beteg napokkal előbb léphet a gyógyulás útjára, mint korábban.

Mekler Mariann, Tóthné Magasi Katalin és Csécs Ferenc együtt nézi át az új felszerelést
Fotó: Őrsi Ágnes/Napló

Ezek a gyors vizsgálatok természetesen nem helyettesítik a komplex eljárásokat, de egyszerűbb esetekben időt, fáradságot takarítanak meg gyereknek, szülőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában