Lépcsőházi üzenetek

2020.05.07. 07:00

Ünnepség helyett csendes megemlékezést tartottak anyák napján a Jutasi úti lakótelepen

Az édesanyák tiszteletére tartottak rendezvényt a Jutasi úti lakótelepen.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az eseményt Raffay Béla szobrászművész Anya gyermekével című szobránál tartotta a Lokálpatrióták a Városért Egyesület és a Virágzó Veszprém Egyesület. A műalkotást 2006-ban állították a Jutasi úti lakótelep egyik zöldterületén két négyemeletes tömb között. A bazaltból készült szobor egy gyermekét szorosan ölelő édesanyát ábrázol.

A szoborhoz anyák napja alkalmából hagyományteremtő céllal szervezett volna ünnepséget gyermekműsorral és kulturális fellépőkkel a két egyesület, a koronavírus-járvány miatt azonban egy csendes megemlékezést tudtak tartani vasárnap. Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke elmondta, a szobornál tartott rövid rendezvényen az alkotás felállításának szervezője, Bene Sándor köszöntötte a résztvevőket, majd az egyesületek képviselői virágokat helyeztek el a szobornál az édesanyák tiszteletére. Emellett a szervezetek tagjai anyák napja alkalmából a Haszkovó- lakótelep lakóépületeinek lépcsőházi bejárataira helyeztek el az édesanyákat, nagymamákat köszöntő üzeneteket.

A résztvevők virágokat helyeztek el a szobornál
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Jung Edinától megtudtuk, ha a járványhelyzet engedi, szeptember végén, a szoborállítás évfordulóján tartanának megemlékezést, valamint az egyesületek célja, hogy 2021-től minden év május első vasárnapján a szobornál köszöntenék fel az édesanyákat, és egyúttal a lakótelepen élők bevonásával piknikhangulatú rendezvényt szerveznének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában