átadók és előadók

2020.06.30. 11:00

Az elmúlt időszak fejlesztéseit is ünnepelték a bakonysági falunapon

Fokozatosan újul és szépül meg a kis, csendes, nyugalmas zsákfalu. Az idei falunapon kerékpáros pihenőhelyet, fűnyíró traktort, járda- és útfelújítást avattak fel, valamint már aszfaltozásra, játszótér kialakítására is pályáztak.

Laskovics Márió

Falunapot tartottak Bakonyságon, melynek nyitányaként ünnepélyesen átadták a múlt évben sikeresen megpályázott felújításokat, fejlesztéseket. Kiss Lajos polgármester köszöntőjében elmondta, részesei lehettek a Somló-Marcal-Bakonyalja Leader Akciócsoport Kétkeréken elnevezésű TOP-projektjének, mely keretében negyvenegy település: a pápai és a devecseri járás összes, továbbá az ajkai járás az egyesülethez tartozó négy településének kerékpáros turisztikai fejlesztését valósították meg, összesen több mint 116 millió forint uniós és állami támogatásból. Egyebek mellett kijelölték és táblázták a kerékpáros útvonalakat, pihenőhelyeket alakítottak ki. Bakonyságon a biciklis pihenőt a szabadidőparkban helyezték el.

Kiss Lajos polgármester beszámolt továbbá arról, hogy a Magyar Falu Programban közel 1,65 millió forintos támogatást kaptak új fűnyíró traktor és a hozzá tartozó hótoló és -lánc beszerzésére. A traktort márciusban vették át, a közmunkások már használják a zöldterületek gondozásához.

A Belügyminisztériumnál járdafelújításra pályázott sikeresen az önkormányzat. A februártól áprilisig tartó beruházás mintegy tizenötmillió forintos összköltségéből tizenöt százalék volt az önerő. Megújult a Kossuth és a Béke utca, a művelődési ház és a templom környékének járdahálózata, összesen 820 méteren.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Sági Sárga Rózsa Klub dalcsokrát követően Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a takaros kis falu jól sáfárkodik a lehetőségeivel. Jó programokat kívánt a korszerűbb környezetet magáénak mondható faluközösségnek.

A helyi klub újabb nótázása után nemzeti színű szalagot vágtak át a megújult szőlőúton is. Mint megtudtuk, az Agrárminisztérium közel tízmillió forintos támogatásából a Bakonysághoz tartozó szőlőút teljes hosszában új murvás réteget kapott, valamint 313 méter vadkerítést építettek. Kiss Lajos polgármester megjegyezte, már pályáztak a Béke és a Petőfi utca aszfaltozására, illetve játszótér kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában