kötelező a kézfertőtlenítés és a maszk

2020.06.16. 17:30

Feloldották a látogatási tilalmat a megyei kórházban

Több óvintézkedés mellett, de június 16-tól ismét látogathatók a betegek a Csolnoky Ferenc Kórházban, közölte az intézmény.

Napló-információ

Lippai Norbert főigazgató keddtől feloldotta a márciusban bevezetett szigorított látogatási tilalmat. A látogatás mindennap 15 és 17 óra között engedélyezett, a kórházba maszkban, kézfertőtlenítés után léphetnek be a betegek hozzátartozói, ismerősei, és feltétel, hogy a látogató egészséges legyen.

A kórház közölte, amennyiben lehetséges, a beteg a látogatóval a kórtermen kívül találkozzon. Ha ez nem megoldható, akkor a beteg ágyánál egy időben legfeljebb ketten és maximum negyedórán át tartózkodjanak a látogatók, akiknek egymástól és a betegektől is kétméteres távolságot kell tartaniuk. A szabályoktól való eltérést végstádiumú vagy kritikus állapotú betegeknél az osztályvezető főorvos vagy ügyeletes orvos engedélyezheti. A Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumban egy szülő folyamatosan a beteg gyermeke mellett tartózkodhat. A fekvőbeteg-osztályok légúti elkülönítő kórtermeiben a látogatási tilalmat fenntartják.

A Csolnoky kórház azt is közölte, hogy a járóbeteg-ellátásra, vizsgálatra érkező beteg – amennyiben nem szorul kíséretre – csak egyedül léphet be az intézménybe. Az előszűrő konténert megszüntették, az intézménybe a főbejáraton és a mentőbejáró felől lehet belépni testhőmérséklet-mérés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában