Bőségesek a készletek

2020.06.10. 07:00

Jelenleg huszonöten állnak járványügyi megfigyelés alatt Pápán

A hatályban lévő karanténok mindegyikét külföldről való belépés miatt rendelték el – közölte Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás polgármester

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kifejtette, a járvány kitörésétől számítva 197 esetben rendeltek el karantént, ebből 172-t már feloldottak. Mint mondta, az óvodai ellátást tekintve 404-ről 407-re nőtt az igény az előző héthez képest, a bölcsődéknél pedig 170-ről 192-re. Áldozó Tamás hozzátette, nemrég az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) és az Egészségügyi Alapellátási Intézet közösen, kedvező áron vásárolt FFP2-es maszkokat. Ebből 1500-at az ESZI kapott meg, 1300-at pedig az Egészségügyi Alapellátási Intézet.

Áldozó Tamás polgármester
Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A járvány egy esetleges következő hulláma esetén már a „nulladik perctől” rendelkezni fogunk kellő mennyiségű védőeszközzel – mondta a polgármester. Kiemelte, az ESZI további 4200 sebészi maszkot és 1200 gumikesztyűt kapott a központi készletekből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában