20 millió forint a jutalomkeret

2020.06.25. 07:00

Jutalmat kaptak a szociális dolgozók a helytállásért

Jutalomban részesülnek a járvány alatt helytálló szociális dolgozók a megyeszékhelyen, jelentette be Porga Gyula polgármester.

Marton Attila

20200624 Veszprém Völgyikút idősek otthona. Polgármesteri köszönet a szociális dolgozóknak. Porga Gyula polgármester. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A városvezető elmondta, az önkormányzat 20 millió forint jutalomkeretet biztosít létszámarányosan a VKTT Egyesített Szociális Intézménynek és a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek. Porga Gyula hangsúlyozta, az Egyesített Szociális Intézmény munkatársainak minőségi munkája megvédte az idősotthonokban lakókat a vírustól. A szociális dolgozók az intézményi ellátás mellett a házi segítségnyújtás területén is jelentős munkát végeztek, és koordinálták az idősektől érkező kéréseket.

Győri Piroska, a VKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetője köszönetet mondott a támogatásért, és felidézte, a járvány alatt bármikor fordulhattak az önkormányzathoz, mindig gyorsan segítséget kaptak. Hozzátette, a szakmájuk társadalmi presztízse nem magas, de nagyon örülnek, hogy helyi szinten anyagilag is megbecsülik a munkájukat.

Porga Gyula és Győri Piroska
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az intézmény dolgozói közül 132-en részesülnek a jutalomban. A veszprémi kezdeményezés után a kistérségi települések – Herend, Nagyvázsony, Tótvázsony, Nemesvámos, Szentgál, Hárskút, Bánd, Márkó – a szociális területen dolgozók jutalmához összesen több mint egymillió forinttal járulnak hozzá a dolgozói létszám arányában, tette hozzá Győri Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában