Ha jól tud meghallgatni másokat, nyújthat lelki segélyt

2020.06.06. 07:00

Lelkes önkénteseket képeznének a pápai segélyvonal végére

Telefonos lelki elsősegély-szolgálatos képzés indul, melyre július végéig várják a megértő, figyelmes, jól kommunikáló jelentkezőket.

Laskovics Márió

Fotó: Mráz Erika

A harmincéves múlttal rendelkező pápai Telefonos lelki elsősegély szolgálat képzést hirdet önkéntes segítő munka ellátására. A 120 órás képzés során a jelentkezőnek lehetősége lesz önmaga jobb megismerésére, a hatékony kommunikáció elsajátítására és a segítőbeszélgetések megtanulására, tudtuk meg Mráz Erikától, a stáb szakmai vezetőjétől.

Mint mondta, a várhatóan szeptemberben kezdődő képzésre július 31-ig várják a huszonegyedik életévüket betöltött, legalább középfokú végzettséggel, valamint nyitottsággal, jó kommunikációs készséggel bíró érdeklődőket, akár fiatal nyugdíjasokat is. Mindazokat, akik szívesen meghallgatnak másokat, képesek megértéssel és odafigyeléssel fordulni embertársaikhoz.

– Ha már volt bajban és sikerült azt megoldani. Ha már érte veszteség, és sikerült talpra állnia. Ha már segített másnak egy probléma megoldásában. Ha már megtapasztalta azt, hogy milyen jó érzés az, amikor valaki önnek nyújtotta segítő kezét, tapasztalja meg a másik oldalt, és nyújtson ön segítő kezet. Ha mindehhez érez magában erőt és elkötelezettséget, nálunk, velünk erre lehetősége nyílik – hívta fel a figyelmet Mráz Erika.

Hozzátette, ezért cserébe a 116-123-as telefonszámon bármikor ingyenesen hívható Telefonos lelki elsősegély szolgálat lehetőséget ad a tapasztalat megszerzéséhez egy önkéntesekből álló, professzionális csapat tagjaként, illetve a személyes és szakmai továbbfejlődéshez. Valamint a képzés és a szolgálat megkönnyítheti az önkéntesek magánéletét is.

A jelentkezéseket a [email protected] címre várják, önéletrajz és motivációs levél szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában