bérkiegészítés

2020.06.27. 07:00

Pluszjuttatást szorgalmaz az LMP

Egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítést javasol az LMP a szociális dolgozóknak.

Marton Attila

Ungár Péter és Gerstmár Ferenc

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ungár Péter, a párt orszá­g­gyűlési képviselője elmondta, ahogy az egészségügyi dolgozókat megilleti a félmilliós jutalom, úgy a szociális ágazat szereplőinek is járna ez a juttatás. Felidézte, Kásler Miklós humánminiszter a többletmunkával és a járvány alatti helytállással indokolta az egészségügyben járó egyszeri juttatást, ezek a körülmények fennálltak a szociális ágazat dolgozóinál is. Hozzátette, példamutató, hogy több önkormányzat, így a veszprémi ad pluszjuttatást a szociális területen dolgozóknak, de azért, hogy az állam bérkiegészítést adjon az ágazat szereplőinek, petíciót indítottak.

Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője elmondta, kezdeményezésére a párt parlamenti frakciójának tagjai módosító indítványokat nyújtottak be az Országgyűlésnek a 2021-es költségvetéshez. Az indítványok között szerepelt, hogy az állam fordítson kétmilliárd forintot veszprémi bérlakások építésére, míg a Csererdő talajszennyezettségének kármentesítésére egymilliárd forintot.

Ungár Péter és Gerstmár Ferenc
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Javaslatot tettek az LMP képviselői arra, hogy a veszprémi út- és járdafelújításokra százmillió forintot fordítson az állam jövőre, míg a Deák iskola nyílászárócseréjére 80 millió forintot indítványozott a zöldpárt. Mint elmondta, a benyújtott négy módosító indítványt – ahogy a többi mintegy 800 ellenzéki módosítót – a kormánypárti többség elutasította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában