Öt nap teli élménnyel

2020.07.20. 11:00

Különleges kikapcsolódást nyújtott a tanodások tábora Zalahalápon

A Lépésről lépésre Tapolcai Tanoda idei nyári Erzsébet-táborában öt napon át 20 gyermek szerzett élményeket. A 6 és 14 éves korú diákok egy része hátrányos helyzetű, számukra különösen sokat jelentett a programok sokasága.

Tóth B. Zsuzsa

A zalahalápi iskola udvarán a népi játékokkal is megismerkedtek a táborozók

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A táborban fontos szerepet kapott a virológiai előadás, az önismereti programok sora. Felkészültek arra, hogy nagyobb létszámban együtt hogyan kell viselkedniük, de megtanulták a helyes kézmosást, szó volt a fertőtlenítés fontosságáról is. Nem szenvedtek hiányt sorversenyekben sem, dolgoztak csoportmunkában, és az egészséges életmód jegyében zöldségekből nemcsak salátákat, hanem látványos szobrokat is készítettek. Néhány különleges, ritka gyümölccsel is megismerkedtek.

A balatonedericsi erdei iskolában John Szilárd izgalmas, interaktív előadást tartott számukra a helyi Csodabogyós barlangról, érzékeltetve, hogy milyen egy barlang felfedezése, miként lehet bejárni annak zegzugait. Felpróbálhatták a barlangász öltözékét, sőt, megtanulták, hogyan kell biztonságos csomót kötni.

A zalahalápi iskola udvarán a népi játékokkal is megismerkedtek a táborozók
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A környezetvédelem szintén előtérbe került aznap, megtudták a táborozók, hogy vannak a közelben természeti kincsek, nemzeti parkok, természetvédelmi területek, és óriási élményt jelentett a gyerekek számára, hogy fürödhettek a Balatonban. A sportpályákat ugyancsak kipróbálták, aktívak voltak késő délutánig. A balatonedericsi strand vendégei voltak egy fagylaltra is. A zalahalápi iskola udvarán népi hagyományokkal, kismesterségekkel, játékokkal ismerkedtek. Többek között métáztak, gólyalábaztak, próbára téve ügyességüket, majd táncházban ropták a kultúrházban. A zárónapon a Haláp-hegyet járták be, rácsodálkozva az egykori bányaudvarra és az onnan nyíló panorámára. A bográcsozós ebéd szintén élményszámba ment, és szomorúan búcsúztak el egymástól, a táborvezetőktől, abban a reményben, hogy lesz még alkalmuk együtt átélni hasonló élményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában